Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 18:16

Για το άνοιγμα των σχολείων

Για το άνοιγμα των σχολείων

Του Παναγιώτη Κουφαλάκου* 
Εύχομαι όπως όλοι κάνουν αυτόν τον καιρό καλή σχολική χρονιά. Επειδή όμως με ευχές δεν βάφονται αυγά, για να πιάσει η ευχή χρειάζεται δυστυχώς αρκετός κόπος κι αγώνες πρώτα και κύρια από τους Μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς. Λέω δυστυχώς γιατί…

…για μια ακόμα χρονιά, τα σχολεία ξεκινούν με ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, χωρίς μεταφορές, προβλήματα σε κτηριακές υποδομές, με ελλείψεις σε καθαρίστριες, χωρίς φύλακες και με υποχρηματοδότηση της Παιδείας.
Παρόλα αυτά ακούσαμε, όπως πάντα στον αγιασμό, κούφια επαναλαμβανόμενα λόγια. Επειδή έχω καταθέσει πολύτιμο χρόνο από την κοινωνική μου δραστηριότητα στο γονεακό κίνημα, εκτιμώ ότι μου δίνεται το δικαίωμα να καταθέσω τις εμπειρίες μου και να μοιραστώ μαζί σας τα συμπεράσματα μιας μακράς αγωνιστικής πορείας.
Καμία Κυβέρνηση στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, ακόμα και θέλει, δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα της Παιδείας. Ό,τι και να κατακτήθηκε, κατακτήθηκε με αγώνες.
Σας καλώ να συμμετέχετε ενεργά στους Συλλόγους γονέων. Η Ένωση γονέων στην οποία μου κάνατε την τιμή να σας εκπροσωπώ από την θέση του Προέδρου, θα ανοίξει διαδικασίες συμμετοχής και ενωμένου αγώνα για:
Άμεση κάλυψη όλων των κενών, καμία διδακτική ώρα χαμένη. Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης.
Ειδικά μέτρα ανακούφισης για φτωχές οικογένειες, τους άνεργους.
Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών
Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους μαθητές, άμεση υποδομή για δωρεάν δελτία υγείας.
Δωρεάν παρέμβαση σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλους.
Αγαπητέ γονέα, τους είδες όλους, τα είδες όλα, είδες μονοκομματικές κυβερνήσεις, κυβερνήσεις συνεργασίας, πρώτη φορά αριστερά. Τα προβλήματα όμως και στην Παιδεία οξύνονται αντί να λύνονται. Αγωνιζόμαστε για δωρεάν Παιδεία.
Τώρα δυνατό ΚΚΕ, για να δυναμώσει το κίνημα και στην Παιδεία.

 

*Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του Δήμου Καλαμάτας
Υποψήφιος με το ΚΚΕ