Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 18:48

Αφαίρεση διπλωμάτων και πινακίδων από τους "γκαζιάρηδες" και τις "κινητές ντισκοτέκ"

Αφαίρεση διπλωμάτων και πινακίδων από τους "γκαζιάρηδες" και τις "κινητές ντισκοτέκ"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 
Την άδεια οδήγησης από 17 οδηγούς αφαίρεσε η τροχαία στην Καλαμάτα το προηγούμενο πενθήμερο, όπως επίσης ακινητοποίησε 27 οχήματα, αφαιρώντας τις άδειες κυκλοφορίας και τις πινακίδες. Πρόκειται για εντατικούς ελέγχους που έχουν ξεκινήσει με σκοπό «την αποτροπή τέλεσης αυτοσχέδιων αγώνων» όπως «και της διατάραξης κοινής ησυχίας από οχήματα». Πάντως η αστυνομία τονίζει ότι τα αστυνομικά μέτρα δεν αρκούν και πως το πρόβλημα της επικίνδυνης οδήγησης και της διατάραξης της κοινής ησυχίας από οχήματα που κάνουν φασαρία θα αντιμετωπιστεί εάν συμμορφωθούν συνειδητά οδηγοί αλλά και πεζοί με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας…

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, με τίτλο «στοχευμένοι έλεγχοι για την αποτροπή τέλεσης αυτοσχέδιων αγώνων και της διατάραξης κοινής ησυχίας από οχήματα στη Μεσσηνία», σημειώνονται τα εξής:

«Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας, για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, της διατάραξης της κοινής ησυχίας από οχήματα, καθώς και λοιπών επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από την 9.5.2017 έως και χθες (13.6.2017) ειδικές εξορμήσεις, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.

Συνολικά διενεργήθηκαν -172- τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν -80- παραβάσεις που επισείουν διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων οι -21- επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις ( -16- σε βαθμό πλημμελήματος και -5- σε βαθμό πταίσματος) ως εξής:

  • Μη χρήση προστατευτικού κράνους: -7-
  • Στέρηση άδειας οδήγησης: -16-
  • Θόρυβος από όχημα και έντονη μουσική από όχημα: -30-
  • Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: -1-
  • Ανασφάλιστο όχημα: -1-
  • Αντικανονική συμπεριφορά οδηγών: -4-
  • Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: -21-

Επιπλέον, ακινητοποιήθηκαν είκοσι επτά (27) οχήματα, από τα οποία αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας (πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας).

Οι στοχευμένες αυτές δράσεις, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον. Υπενθυμίζουμε όμως ότι μόνο τα αστυνομικά μέτρα δεν επαρκούν. Απαιτείται η συνειδητή συμμόρφωση οδηγών και πεζών στους Κανόνες Οδικής Συμπεριφοράς, η αποφυγή της επιθετικής οδήγησης και η κατανόηση των πιθανών τραγικών συνεπειών που επιφυλάσσει η επικίνδυνη και μη συνετή οδήγηση».