Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017 13:13

Δεντρύλλια στη Νέδουσα και το Μαχαλά της Αλαγονίας…

Δεντρύλλια στη Νέδουσα και το Μαχαλά της Αλαγονίας…

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 205 ΑΡΔΕΥΟΜΕΝΑ 
Δύο νέες φυτείες με δεντρύλλια κάνναβης βρήκε η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας, με τη συνδρομή του ελικοπτέρου της Αστυνομίας, αυτή τη φορά στον Ταΰγετο και ειδικότερα σε περιοχές της Νέδουσας και του Μαχαλά της Αλαγονίας. Αθροιστικά βρέθηκαν 205 δεντύλλια, αρδευόμενα…

FYTEIA-ENA-11-07-17.jpgΕιδικότερα, όπως σημειώνεται και στο αστυνομικό δελτίο, «στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκαν χθες, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, σε δασικές περιοχές του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, δύο φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης».
FYTEIA-DYO-11-07-17.jpgΧθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση που είχε αποτέλεσμα να βρεθεί στη θέση «Κούβελο» της Νέδουσας μια φυτεία με 151 δεντρύλλια ύψους από μισό έως δύο μέτρα και στη θέση «Πεδινό» του Μαχαλά μια φυτεία με 54 δεντρύλλια ύψους από 0,4 έως 1,2 μέτρο.
FYTEIA-TRIA-11-07-17.jpgΗ αστυνομία σημειώνει ότι στις φυτείες βρέθηκε και ο αντίστοιχος αρδευτικός εξοπλισμός, ο οποίος κατασχέθηκε. Όσο για τους καλλιεργητές, για τον εντοπισμό τους βρίσκεται σε εξέλιξη του προανακριτικό έργο από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, καθώς και οι αστυνομικές έρευνες για τη σύλληψή τους.