Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2017 10:39

Εξιχνιάστηκαν κλοπές σπιτιών σε Μεθώνη, Χωματάδα, Κουκουνάρα, Στενωσιά, Καζάρμα

Εξιχνιάστηκαν κλοπές σπιτιών σε Μεθώνη, Χωματάδα, Κουκουνάρα, Στενωσιά, Καζάρμα

ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ 
Εφτά περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια στη Μεθώνη, τη Χωματάδα, την Κουκουνάρα, τη Στενωσιά του Δήμου Πύλου-Νέστορος και τη Καζάρμα του Δήμου Μεσσήνης, εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου-Νέστορος. Κατηγορούμενοι για τις κλοπές είναι τρεις τσιγγάνοι, δύο 25χρονοι και ένας 34χρονος, κάτοικοι των καταυλισμών στη Μπιρμπίτα και στου Παναγάκια…

Όπως σημειώνεται στο σχετικό αστυνομικό δελτίο, «εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου- Νέστορος, επτά περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Πύλου- Νέστορος και Μεσσήνης Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τρείς ημεδαποί, δύο 25χρονοι και ένας 34χρονος.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου- Νέστορος και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 4.12.2015 έως την 23.12.2015, διέπραξαν έξι (6) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Πύλου- Νέστορος Μεσσηνίας και μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά και κοσμήματα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -19.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων».