Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017 20:05

Δύο δενδρύλλια και 28 μικρά αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας στους Γαργαλιάνους

Δύο δενδρύλλια και 28 μικρά αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας στους Γαργαλιάνους

ΣΥΛΛΗΨΗ 35ΧΡΟΝΟΥ 
Με αντικείμενα, κυρίως νομίσματα, που αρχαιολόγος έκρινε ότι έχουν αρχαιολογική αξία αλλά και με δύο δενδρύλλια κάνναβης ύψους άνω των δύο μέτρων, πιάστηκε 35χρονος στους Γαργαλιάνους. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των μονοθεσιών για τα ναρκωτικά και περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς…

Όπως σημειώνεται στο αστυνομικό δελτίο, «συνελήφθη σήμερα (14.8.2017) το πρωί, στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, ένας 35χρονος ημεδαπός, για ναρκωτικά και κατοχή αρχαίων αντικειμένων.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, σήμερα (14.8.2017) το πρωί, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί των ανωτέρω υπηρεσιών, πραγματοποίησαν έρευνα σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του 35χρονου, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) δενδρύλλια κάνναβης, συνολικού ύψους 2,10 μέτρων περίπου.

Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 35χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

•        δεκατρία (13) μεσαιωνικά ύστερων χρόνων χάλκινα νομίσματα με λατινικές επιγραφές,

•        δύο (2) τμήματα χάλκινων δαχτυλιδιών,

•        χάλκινο έλασμα ανάγλυφης φυτικής διακόσμησης,

•        χάλκινο διακοσμητικού χαρακτήρα κόσμημα,

•        δεκαπέντε (15) νομίσματα νεώτερων χρόνων, καθώς και

•        ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -10- γραμμαρίων.

Τα παραπάνω μεταλλικά αντικείμενα, αφού επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγο κρίθηκαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και θα αποσταλούν στην αρμόδια Υπηρεσία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας».
DY.jpg