Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017 17:35

Η Ασφάλεια της Σπάρτης εντόπισε φυτεία κάνναβης στη Νέδουσα της Καλαμάτας…

Η Ασφάλεια της Σπάρτης εντόπισε φυτεία κάνναβης στη Νέδουσα της Καλαμάτας…

…ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΤΡΕΙΣ 
Το ότι βρέθηκε φυτεία κάνναβης στη Νέδουσα Αλαγονίας του Δήμου Καλαμάτας δεν είναι και τόσο ασυνήθιστη είδηση. Είναι όμως κάπως ασυνήθιστο ότι τη φυτεία βρήκαν και συνέλαβαν τους καλλιεργητές αστυνομικοί όχι τοπικής αστυνομικής υπηρεσίας αλλά γειτονικής, του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης…

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή το απόγευμα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, οι οποίοι είχαν θέσει υπό παρακολούθηση φυτεία που εντόπισαν σε δασική θέση στα όρια της Νέδουσας, συνέλαβαν δύο άτομα που πήγαν να φροντίσουν τα δεντρύλλια, καθώς και ένα τρίτο που ανέμενε κοντά. Η φυτεία αποτελούνταν από 43 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από μισό έως ενάμιση μέτρο.

17-9-2017-entopismos_fyteias_kannabis-syllipsi.jpegΕιδικότερα στο σχετικό αστυνομικό δελτίο σημειώνονται τα εξής: «Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε δασική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν προχθές (15.9.2017) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 55, 20 και 18 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε δασική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά -43- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 50 έως 150 εκατοστά περίπου, τα οποία τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Προχθές (15.9.2017) το πρωί, στο χώρο της φυτείας προσήλθαν ο 55χρονος και ο 18χρονος, προκειμένου να την φροντίσουν και συνελήφθησαν, ενώ σε κοντινή απόσταση από τον χώρο της φυτείας, τους ανέμενε ο 20χρονος, ο οποίος επίσης εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Τα παραπάνω δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, όπως επίσης κατασχέθηκε και καλλιεργητικός εξοπλισμός που βρέθηκε στο χώρο της φυτείας.

Επιπλέον κατασχέθηκαν:

•        Ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους -8,3- γραμμαρίων, ένα (1) μαχαίρι με μήκος λάμας -14- εκατοστών και ένας (1) σουγιάς με μήκος λάμας -10- εκατοστών, τα οποία κατείχε ο 55χρονος.

•        Δύο (2) σουγιάδες με μήκος λάμας -10- εκατοστών, -38- φυσίγγια και ένα (1) κυνηγετικό όπλο, τα οποία κατείχε ο 18χρονος.

•        Τρία (3) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης».