Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017 15:17

«Ψυχεδελικά» μανιτάρια βρήκε η Δίωξη Ναρκωτικών σε ζευγάρι στο Δήμο Οιχαλίας

«Ψυχεδελικά» μανιτάρια βρήκε η Δίωξη Ναρκωτικών σε ζευγάρι στο Δήμο Οιχαλίας

ΚΑΙ ΣΠΟΡΟΥΣ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΙΟΓΝΩΝ ΦΥΤΩΝ 
Τα λεγόμενα μαγικά ή ψυχεδελικά μανιτάρια, το οποία επιδρούν σοβαρά στις αισθήσεις του ανθρώπου που τα τρώει, βρήκε η Δίωξη Ναρκωτικών σε ζευγάρι, έναν 39χρονο και μια 48χρονη Ολλανδέζα, στο Δήμο Οιχαλίας. Τα μανιτάρια αυτά επιδρούν περίπου ανάλογα με το LSD. Στο ζευγάρι βρέθηκαν ακόμη σπόροι παραισθησιογόνων φυτών, όπως κάκτων και παπαρούνας αλλά και φιαλίδια με ψυχοδραστικές ουσίες…

Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, «συνελήφθησαν, χθες (13.10.2017) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 39χρονος ημεδαπός και 48χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ολλανδίας, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε δέμα, που περιείχε δέκα ανισοβαρείς συσκευασίες μανιταριών ψιλοκυβίνης (παραισθησιογόνα μανιτάρια), συνολικού βάρους -210- γραμμαρίων, το οποίο όπως προέκυψε έφτασε στη χώρα μας από την Ολλανδία, με τελικό παραλήπτη τον 39χρονο.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες (13.10.2017) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, αρχικά εντοπίστηκε και συνελήφθη η 48χρονη, η οποία παρέλαβε το δέμα, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη και ο 39χρονος.

Σε έρευνα στην οικία τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (110) σπόροι παραισθησιογόνων φυτών, μεταξύ των οποίων σπόροι από παραισθησιογόνους κάκτους και παπαρούνα καθώς και τέσσερα (4) φιαλίδια, που περιείχαν ποσότητες ψυχοδραστικών ουσιών, συνολικού βάρους -17,4- γραμμαρίων. Επίσης κατασχέθηκαν και δύο (2) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων. 

Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας».