Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 11:04

Σχεδόν 400 πακέτα λαθραία τσιγάρα στον Άρι

Σχεδόν 400 πακέτα λαθραία τσιγάρα στον Άρι

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΚΕ 35ΧΡΟΝΟΣ
Ένα 35χρονο, που είχε στην κατοχή του σχεδόν 400 λαθραία πακέτα τσιγάρα, λαθραίο καπνό και αεροβόλο πιστόλι, συνέλαβαν χθες, Τρίτη, στην Καλαμάτα, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ (ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης). Ο συλληφθείς είχε στο αυτοκίνητό του στην Καλαμάτα 7 πακέτα λαθραία τσιγάρα και στο σπίτι του στον Άρι άλλα 387 καθώς και τον λαθραίο καπνό…

Σύμφωνα με το σχετικό αστυνομικό δελτίο, «στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του παραεμπορίου λαθραίων τσιγάρων, συνελήφθη, χθες (30.1.2018) το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση του Τελωνιακού Κώδικα και της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, χθες (30.1.2018) το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, πραγματοποίησαν έρευνα σε όχημα του 35χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν -7- πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και ένα (1) αεροβόλο πιστόλι.

Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε σε οικία του σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, βρέθηκαν συνολικά -387- πακέτα τσιγάρων και -7- συσκευασίες λαθραίου καπνού, τα οποία επίσης δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και κατασχέθηκαν.

Τα πακέτα λαθραίων τσιγάρων και οι συσκευασίες λαθραίου καπνού θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Ο 35χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας».