Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012 20:48

Τσιγγάνοι έκλεβαν με ρυθμό πολυβόλου σε Πεταλίδι και Γιάλοβα

φωτό αρχείου φωτό αρχείου

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΕΝΑΣ
Τσιγγάνος που διέπραξε σειρά διαρρήξεων μέσα σε μόλις ένα τετραήμερο, σε σπίτια, αυτοκίνητα, κτήματα και κάμπινγκ και επίσης έκλεψε ένα αυτοκίνητο στη Σπερχογεία, συνελήφθη από αστυνομικούς στη «Μπιρμπίτα», ενώ αναζητείται ο συνεργός του.

Ο δράστης που συνελήφθη είναι 31 ετών ενώ ο συνεργός του, επίσης τσιγγάνος, είναι 35 ετών. Τον Ιούλιο οι δύο τσιγγάνοι έκαναν μόνο μία κλοπή, άρπαξαν στις 9 Ιουλίου μεταλλικά αντικείμενα από κτήμα στη Μικρομάνη. Στο φόρτε της δράσης τους μπήκαν από τις 14 έως τις 17 Αυγούστου, οπότε διέπραξαν τα εξής: Στις 14 Αυγούστου έκλεψαν αυτοκίνητο από τη Σπερχογεία. Στις 15 Αυγούστου διέρρηξαν οικία στον Άγιο Ιωάννη Πεταλιδίου και άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά έγγραφα. Την ίδια ημέρα διέρρηξαν σπίτι και στο Αχλαδοχώρι, από το οποίο επίσης αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα.
Στις 16 Αυγούστου άρπαξαν από πάγκο με οπωροκηπευτικά, στη Βελίκα, ιδιοκτησίας αλλοδαπού, χρήματα και προσωπικά έγγραφα.
Στις 17 Αυγούστου διέρρηξαν τρία οχήματα, ένα στο Νερόμυλο και δύο στη Γιάλοβα, από τα οποία πήραν τσαντάκια που περιείχαν προσωπικά έγγραφα και χρήματα. Την ίδια ημέρα εισέβαλαν σε σκηνή κάμπινγκ επίσης στη Γιάλοβα, από την οποία άρπαξαν δύο τσάντες με έγγραφα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Ο τσιγγάνος που συνελήφθη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή.
Η αστυνομία διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των δύο νεαρών και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.