Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2012 20:41

Υπάλληλος των ΕΛΤΑ «αυτοληστεύτηκε» και συμμετείχε σε ληστεία άλλου ταχυδρομικού

Υπάλληλος των ΕΛΤΑ «αυτοληστεύτηκε» και συμμετείχε σε ληστεία άλλου ταχυδρομικού

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 
Τρεις Έλληνες ήταν οι ένοπλοι ληστές, οι οποίοι τον Αύγουστο λήστεψαν τον ταχυδρομικό διανομέα στον Άρι, αρπάζοντάς του κάτι παραπάνω από 6.000 ευρώ. Ο ένας από αυτούς ήταν στο παρελθόν υπάλληλος των ΕΛΤΑ και μάλιστα τον Απρίλιο υποκρίθηκε ότι τον λήστεψαν και του πήραν 11.614 ευρώ, τα οποία κράτησε ο ίδιος!

Ύστερα από έρευνες της Ασφάλειας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, διαπιστώθηκε ότι τη ληστεία στις 6 Αυγούστου έκαναν τρεις Έλληνες, ηλικίας 47, 22 και 38 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας και οπλοκατοχής. Επιπλέον, ο 47χρονος κατηγορείται για ψευδή κατάθεση, άσκοπη κινητοποίηση της αρχής, υπεξαίρεση και κατοχή ναρκωτικών και κροτίδων-βεγγαλικών. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 47χρονος, στις 5 Απρίλη, ως υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ., είχε καταγγείλει ψευδώς ληστεία σε βάρος του, αποκομίζοντας έτσι το χρηματικό ποσό των 11.614,54 ευρώ. 
Κατά τις αστυνομικές έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα πιστόλι, 16 φυσίγγια, επτά ναρκωτικά δισκία, 30 κροτίδες, πέντε κινητά τηλέφωνα και μία μοτοσικλέτα, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος μιας 40χρονης ημεδαπής, γιατί γνώριζε την ύπαρξη του όπλου.
Οι αστυνομικές έρευνες και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.