Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 11:28

Εντατικοποίηση της αστυνόμευσης ζήτησε από το νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο Μ.Χρυσομάλλης

Την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης στη Μεσσηνία αλλά και την προώθηση της μετακόμισης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας σε πιο λειτουργικές εγκαταστάσεις, ζήτησε από το νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Τάκης Θεοδωρικάκος…

Σε σχετικό δελτίο Τύπου του γραφείου του βουλευτή κ. Χρυσομάλλη σημειώνονται συγκεκριμένα τα εξής: “Συνάντηση με θέμα την ασφάλεια στη Μεσσηνία είχε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν διεξοδικά τα ζητήματα αστυνόμευσης του νομού, τόσο σε επίπεδο επάνδρωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και της υλικοτεχνικής τους υποδομής, όσο και στο επίπεδο της περαιτέρω ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολίτων, ειδικά στην ύπαιθρο της Μεσσηνίας. Ο Μίλτος Χρυσομάλλης ενημέρωσε τον Υπουργό για τα προβλήματα παραβατικότητας που εντοπίζονται στο σύνολο του νομού, και ζήτησε την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης καθώς και την ενίσχυση των κλιμακίων της Ο.Π.Κ.Ε., που προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες ειδικά στον τομέα της πρόληψης της παραβατικότητας. Τέλος, συζητήθηκε εκ νέου το θέμα της μετεγκατάστασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας σε νέο, περισσότερο λειτουργικό κτίριο, με καλύτερη προσβασιμότητα για τους πολίτες της Καλαμάτας.

«Η ενίσχυση του αισθήματος της ασφάλειας των πολιτών αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και προσωπικά δική μου. Συναντήθηκα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο ακριβώς για να συζητήσουμε πως θα εμπεδωθεί και θα ενισχυθεί περαιτέρω το αίσθημα αυτό για τους συμπολίτες μου στη Μεσσηνία και ειδικά για τους κατοίκους των χωριών της υπαίθρου μας. Ο Υπουργός με διαβεβαίωσε πως θα κάνει οτιδήποτε κρίνεται απαραίτητο για να ενισχύσει την αστυνόμευση καθώς και για να βελτιώσει την επάνδρωση και τις υποδομές της ΕΛ.ΑΣ. στο νομό μας, και γι’ αυτό τον ευχαριστώ θερμά!», δήλωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης”.