Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021 18:08

Απόπειρες τηλεφωνικής εξαπάτησης στη Μεσσηνία με πρόσχημα πληρωμές αγροτικών επιδοτήσεων

Απόπειρες τηλεφωνικής εξαπάτησης στη Μεσσηνία με πρόσχημα πληρωμές αγροτικών επιδοτήσεων

“ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ” 
Επιτήδειοι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που έχουν με δικαιούχους αγροτικών επιδοτήσεων, υποκρίνονται ότι είναι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ και ζητούν από τα υποψήφια θύματα τους να τους δώσουν τους αριθμούς των τραπεζικών τους λογαριασμών προκειμένου δήθεν να προχωρήσουν σε κατάθεση χρημάτων. Την ενημέρωση για αυτές τις απόπειρες εξαπάτησης αγροτών της Μεσσηνίας κάνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός “Ένωση Μεσσηνίας”, ο οποίος καλεί τους δικαιούχους επιδοτήσεων να μην δίνουν σε κανέναν τα στοιχεία τους, ενώ έχει ενημερώσει σχετικά την Ελληνική Αστυνομία…

Πιο συγκεκριμένα η Ένωση ανακοίνωσε: “Ενημερωθήκαμε σήμερα από παραγωγούς της Μεσσηνίας ότι παρατηρήθηκαν φαινόμενα κατά τα οποία άτομα υποστηρίζοντας ότι είναι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ (αναφέροντας κάποιο όνομα) τους ενημέρωσαν τηλεφωνικά πως προκειμένου να τους καταβάλλουν χρήματα επιδοτήσεων χρειάζονται τα στοιχεία της τραπεζικής κάρτας ανάληψης χρημάτων. (Αριθμό κάρτας, ονοματεπώνυμο, ημερομηνία λήξης, τριψήφιο κωδικό ασφαλείας κτλ).

Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους παραγωγούς πως πρόκειται για τηλεφωνική απάτη και να ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ – ΚΑΡΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Έχουν ενημερωθεί οι διωκτικές αρχές και ο αρμόδιος Φορέας για περαιτέρω ενέργειες.

Αγροτικός Συνεταιρισμός ''Ένωση Μεσσηνίας''”.