Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 15:48

Υλικό από τις κάμερες σε κατειλημμένο σχολείο παρέδωσε ο Δήμος στην Αστυνομία

Υλικό από τις κάμερες σε κατειλημμένο σχολείο παρέδωσε ο Δήμος στην Αστυνομία

Το υλικό που είχαν καταγράψει κάμερες σε σχολείο της Καλαμάτας που ήταν υπό κατάληψη, διατέθηκε από το Δήμο Καλαμάτας στην Αστυνομία. Ο Δήμος Καλαμάτας έκανε τη σχετική επισήμανση στο πλαίσιο ανακοίνωσής του για την αποκατάσταση φθορών σε σχολεία που ήταν υπό κατάληψη…

Ειδικότερα ο Δήμος ανακοίνωσε: “Άμεση ήταν η καταγραφή και η αποκατάσταση φθορών σε σχολεία της Καλαμάτας που τις προηγούμενες ημέρες τελούσαν υπό κατάληψη. Οι εργασίες αποκατάστασης πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο, προκειμένου τα σχολεία να επαναλειτουργήσουν δίχως προβλήματα.

Υπό κατάληψη τελούσαν τις προηγούμενες ημέρες το 4ο, 5ο και 6ο Γυμνάσιο, το 1ο, 3ο και 4ο ΓΕΛ καθώς και τα σχολεία που στεγάζονται στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ν. Μεσσηνίας υπό κατάληψη βρίσκεται μόνο το 1ο Γυμνάσιο.

Με εντολή Δημάρχου υπήρξε άμεσα από τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου και τον αρμόδιο τεχνικό - υπεύθυνο συντήρησης των σχολείων, αυτοψία - καταγραφή φθορών που προκλήθηκαν (σπασμένες πόρτες, τζάμια, καρέκλες, αφαίρεση ηλεκτρονικού υλικού κ.λπ.) και συνεργεία προέβησαν στις σχετικές εργασίες αποκατάστασης, οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. 

Σημειώνεται ότι σε μία εκ των περιπτώσεων, μετά από αίτημα της Αστυνομία, παραδόθηκε υλικό που είχε καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του σχολείου”.