Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 02:43

Στη Μεσσήνη για την παραβατικότητα ο γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης

Στη Μεσσήνη για την παραβατικότητα ο γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης

ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ
Τη Μεσσήνη επισκέφθηκε χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, σε μια εκδήλωση καθησυχασμού της τοπικής κοινωνίας, η οποία βρέθηκε σε κατάσταση υπερέντασης λόγω των αλλεπάλληλων κρουσμάτων παραβατικότητας…

Ο γενικός γραμματέας επισκέφθηκε το δήμαρχο, Στάθη Αναστασόπουλο, και συζήτησαν το θέμα της αυξημένης παραβατικότητας στο Δήμο Μεσσήνης και γενικότερα στο νομό Μεσσηνίας, αλλά και τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα.
Ο δήμαρχος έδωσε το υπόμνημα που είχε καταθέσει στον υπουργό κ. Δένδια, βάσει του οποίου ζητήθηκε η ίδρυση Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) ή οποιασδήποτε άλλης αστυνομικής δομής, με έδρα τη Μεσσήνη και πεδίο δράσης όλο το Νομό, και η ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα όλων των Αστυνομικών Τμημάτων καθώς και η διατήρηση της αυξημένης αστυνόμευσης.
Επίσης ο δήμαρχος έδωσε στο γενικό γραμματέα την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, με την οποία αποφασίστηκε: η διατήρηση των Αστυνομικών επιχειρήσεων στην περιοχή, να επιληφθούν ειδικοί του υπουργείου ώστε να επιτευχθεί εκτόνωση της κατάστασης, δημιουργία ειδικού τμήματος (ΤΑΕ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΣΙΓΜΑ κ.λπ.) με έδρα τη Μεσσήνη και αποκατάσταση της οργανικής δύναμης κάθε αστυνομικής υπηρεσίας, προώθηση δράσεων Κοινωνικής ένταξης και υπαγωγή των τοπικών κοινοτήτων στη δικαιοδοσία των Αστυνομικών τμημάτων του Δήμου Μεσσήνης.
Από την πλευρά του ο κ. Ανδρεουλάκος ενημέρωσε το δήμαρχο ότι το υπουργείο έχει ιδιαίτερα ευαισθητοποιηθεί και έχει δώσει τις απαιτούμενες εντολές στις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να εφαρμόζονται καθημερινά αστυνομικές επιχειρήσεις για όσο χρόνο απαιτηθεί μέχρι να εκτονωθεί πλήρως η κατάσταση. Επίσης υπάρχει προσανατολισμός από την πλευρά του υπουργείου και στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας να γίνει το καλύτερο δυνατό λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στη συνέχεια ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον γενικό γραμματέα για την επίσκεψή του στο Δημαρχείο της Μεσσήνης, σημειώνοντας ότι αυτό εκλαμβάνεται ως ένδειξη ενδιαφέροντος από την πλευρά του υπουργείου για την επίλυση του προβλήματος που μοναδικό στόχο έχει την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους.