Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012 02:07

Ανακοινώθηκε από την Αστυνομία η εξιχνίαση της φρικτής δολοφονίας του Παναγιώτη Γυφτέα

Ανακοινώθηκε από την  Αστυνομία η εξιχνίαση της φρικτής δολοφονίας του Παναγιώτη Γυφτέα

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ
Ανακοινώθηκε και επίσημα, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, η εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας του 47χρονου Παναγιώτη Γυφτέα, που έγινε πέρσι στις 28 Φλεβάρη, στα Αγριώματα της Βέργας, κοντά στο σπίτι του.
«Στην ανθρωποκτονία συμμετείχαν, ως ηθικός αυτουργός, ένας 45χρονος ημεδαπός, ενώ, ως φυσικός αυτουργός, ένας 39χρονος, επίσης ημεδαπός, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν Εντάλματα Σύλληψης από την κα. Ανακρίτρια Καλαμάτας», ανακοίνωσε η Αστυνομία

και επεσήμανε ακόμη: «Ο 39χρονος, μαζί με τουλάχιστον δυο ακόμα άγνωστα άτομα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 28-2-2011, στον οικισμό «Αγριώματα» Βέργας Μεσσηνίας, ενεργώντας κατ’ εντολή και υπόδειξη του 45χρονου, τραυμάτισαν θανάσιμα το θύμα, έχοντας ως κίνητρο τη ληστεία. Είχαν προηγηθεί προπαρασκευαστικές ενέργειες από τους δράστες, καθώς ο 45χρονος παρείχε σημαντικές πληροφορίες στον 39χρονο, σχετικά με τις δραστηριότητες και τις συνήθειες του θύματος».
Ο ηθικός αυτουργός ήταν «φίλος» του θύματος, ενώ λίγες μέρες μετά την ανθρωποκτονία συνελήφθη από την Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, για υπόθεση ναρκωτικών και από τότε είναι έγκλειστος στις Φυλακές Κορυδαλλού. Ο δε 39χρονος αναζητείται. Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της ταυτότητας και των άλλων ατόμων που συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία.
Σημειώνεται, ότι ο Παναγιώτης Γυφτέας βρέθηκε νεκρός από τη σύζυγό του, στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου της, χτυπημένος βαριά στο κεφάλι και δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες, ενώ και τα πόδια του ήταν δεμένα με ταινία.