Σάββατο, 01 Ιουλίου 2023 11:13

Ουδέν κρυπτόν… Εναέρια μέσα της Αστυνομίας εντόπισαν φυτεία στη Μακαρία της Μεσσήνης

Ουδέν κρυπτόν… Εναέρια μέσα της Αστυνομίας εντόπισαν φυτεία στη Μακαρία της Μεσσήνης

ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΟΥ

Ένας 65χρονος και ο 33χρονος γιος του έχουν συλληφθεί από την Αστυνομία, για φυτεία κάνναβης που εντοπίστηκε στη Μακαρία της Μεσσήνης, καλά κρυμμένη μέσα στους καλαμιώνες, αλλά εύκολα ορατή από τα εναέρια μέσα της Αστυνομίας. Η αστυνομία εκρίζωσε και κατέσχεσε 51 δενδρύλλια και αρδευτικό εξοπλισμό…

Σχετικά η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοίνωσε: «Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτική περιοχή του Δήμου Μεσσήνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (30.6.2023) σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 33 και 65 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, χθες (30.6.2023) το πρωί, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην ανωτέρω περιοχή, κατά την οποία εντοπίστηκε, εντός οριοθετημένου αγροκτήματος, σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, στην οποία καλλιεργούνταν συνολικά -51- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -1,7- μέτρων, περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με τον αντίστοιχο αρδευτικό εξοπλισμό που βρέθηκε στο χώρο.

Όπως προέκυψε, την ανωτέρω φυτεία καλλιεργούσαν οι ανωτέρω δύο (2) ημεδαποί, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας».