Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 16:55

Ευχολόγια από τους δημάρχους μετά τη σύσκεψη για την παραβατικότητα

Ευχολόγια από τους δημάρχους μετά τη σύσκεψη για την παραβατικότητα

ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Τα αναμενόμενα ευχολόγια επανέλαβαν οι δήμαρχοι Καλαμάτας και Μεσσήνης, Παναγιώτης Νίκας και Στάθης Αναστασόπουλος αντίστοιχα, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που έγινε στο γραφείο του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Δημήτριου Σταύρου, για την παραβατικότητα, ιδίως σε ό,τι αφορά τους τσιγγάνους…

Οι δύο δήμαρχοι για μια ακόμη φορά τόνισαν ότι πρέπει να τηρείται η νομιμότητα από όλους, ότι πρέπει να υπάρχει κοινωνική υποστήριξη των τσιγγάνων γιατί και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα με την κρίση και ότι θα εγκαινιαστεί μια τακτική επικοινωνία με τους εκπροσώπους τους.
Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο εκπρόσωπος του αστυνομικού διευθυντή, Βασίλη Γεωργακόπουλου, Μπάμπης Αλεβίζος, ωστόσο οι δύο δήμαρχοι δεν έκαναν κάποια ανακοίνωση για ενδεχόμενα αστυνομικά μέτρα που θα εφαρμοστούν.
Θετικές κρίνονται οι αναφορές του δημάρχου Καλαμάτας, που για μια ακόμη φορά την τελευταία περίοδο τόνισε ότι «η καταστολή από μόνη της δεν είναι λύση» και ζήτησε ηρεμία και ψυχραιμία.
Επίσης οι δύο δήμαρχοι ανέφεραν ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια βελτίωση της κατάστασης, τα κρούσματα δηλαδή δεν έχουν την πληθώρα και θρασύτητα της προηγούμενης περιόδου.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των τσιγγάνων (όχι όλων γιατί είναι χωρισμένοι σε φυλές και έχουν μεγάλες διαφορές), Μαρίνος Αναστασόπουλος, δήλωσε μετά τη σύσκεψη, πως «ό,τι μπορούμε θα βοηθήσουμε αλλά πιο πολύ είναι από τους πολιτικούς να βοηθήσουν τους αθίγγανους. Να σεβαστεί και ο πολίτης τους αθίγγανους και ο αθίγγανος τον πολίτη. Ζητάμε βοήθεια και δουλειά και οι πολιτικοί είπαν ότι θα βοηθήσουν».
Στ.Μ.