Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013 02:27

Ανοιχτή επιστολή του Σωματείου Πυροσβεστών σε Σαμαρά και Δένδια

Ανοιχτή επιστολή του Σωματείου Πυροσβεστών σε Σαμαρά και Δένδια

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
Να μην ισχύσει για τους δασοπυροσβέστες το μέτρο της διαθεσιμότητας, ζητάει από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, το Σωματείο Πυροσβεστών Μεσσηνίας…

Το Σωματείο, σε ανοιχτή επιστολή του, τονίζει ότι οι δασοπυροσβέστες αποδίδουν πολλά περισσότερα από τα 700 ευρώ το μήνα, που είναι ο μισθός τους, και μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις που έδωσαν και τη ζωή τους για την εκτέλεση του καθήκοντός τους.
Την ανοιχτή επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος και η γραμματέας του Σωματείου, Θανάσης Πανουσόπουλος και Νίκη Καζολέα αντίστοιχα. Ειδικότερα, γράφουν στην ανοιχτή επιστολή τους:
«Τις τελευταίες ημέρες, μέσα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς πληροφορηθήκαμε ότι υπήρξε πρόταση (άγνωστο από ποιους) προς το υπουργικό συμβούλιο περί διαθεσιμότητας των δασοπυροσβεστών, που απορρίφθηκε στην παρούσα φάση, λόγω του ότι διανύουμε την αντιπυρική περίοδο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.
Επειδή διαθεσιμότητα ίσον απόλυση, είναι αυτονόητο πως αυτή η πληροφορία δημιούργησε αναβρασμό στις τάξεις των 4.000 ΠΠΥ και 1.500 συμβασιούχων πυροσβεστών δεδομένου πως ό,τι κυκλοφορεί σαν δημοσιογραφική πληροφορία, στη συνέχεια εφαρμόζεται για να σωθεί η χώρα.
Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Υπουργέ, επιβάλλεται να λάβετε ξεκάθαρη θέση άμεσα για να υπάρξει ομαλότητα εντός του ΠΣ προς όφελος της κοινωνίας σχετικά με τα παραπάνω σενάρια.
Σας υπενθυμίζουμε πως οι 4.000 Π.Π.Υ και οι 1.500 συμβασιούχοι Πυροσβέστες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Π.Σ. συμμετέχοντας στην πρώτη γραμμή του επιχειρησιακού έργου με μεγάλη εμπειρία που αποδεικνύεται από την αποτελεσματικότητα.
Αγαπάμε το λειτούργημα που υπηρετούμε και αποδίδουμε στην κοινωνία πολλαπλάσια την υπεραξία των 700 ευρώ που λαμβάνουμε ως μισθό.
Είναι άδικο για εμάς και τις οικογένειες μας να πλανάται η απειλή της απόλυσης τη στιγμή που δίνουμε ακόμα και τη ζωή μας, αποδεδειγμένα στο καθήκον και προς όφελος της κοινωνίας.
Σας καλούμε να διαψεύσετε τις «Κασσάνδρες» και να διαλύσετε τις σκιές απόλυσης που δημιούργησε η συγκεκριμένη πρόταση».