Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 18:58

Ο καπετάνιος είπε στους πρόσφυγες ότι φτάσανε στην Ιταλία και τους εγκατέλειψε στη Μεθώνη!

Οι πρόσφυγες, παιδιά και μεγάλοι, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μεθώνης Οι πρόσφυγες, παιδιά και μεγάλοι, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μεθώνης

ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕ 4.000 ΕΥΡΩ
«Φτάσαμε στην Ιταλία» είπε ο καπετάνιος της θαλαμηγού με τους περίπου 115 πρόσφυγες, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν γιατί πίστεψαν ότι η περιπέτειά τους σε λίγο θα λάμβανε τέλος. Τελικά μπροστά τους ήταν η Μεθώνη και μόλις άρχιζε νέος κύκλος μιας χειρότερης περιπέτειας…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, κάθε ένας από τους περίπου 115 πρόσφυγες που εγκαταλείφθηκαν από τους μεταφορείς τους λίγο έξω από τη Μεθώνη, έχει πληρώσει 4.000 ευρώ. Ξεκίνησαν από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.
Το δε σκάφος τους ήταν μια πολυτελής θαλαμηγός, η αξία της οποίας εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 200.000 ευρώ. Έχει ήδη ρυμουλκηθεί στο λιμάνι της Πύλου.
Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, το Λιμεναρχείο της Πύλου έχει συλλάβει και ανακρίνει τρία από τα άτομα που βρίσκονταν στη θαλαμηγό ως ύποπτους δουλεμπόρους.
Πάντως ένα άτομο έχει διαφύγει και αναζητείται. Χθες το βράδυ, ο καπετάνιος της θαλαμηγού είπε πως θα βγει στη στεριά για να φέρει φαγητό. Πράγματι μετά από λίγο επέστρεψε με πρόχειρο φαγητό αλλά μετά έφυγε και πάλι, μαζί με τα κλειδιά της θαλαμηγού και δεν ξαναγύρισε!
Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος έχει διαθέσει για την προσωρινή στέγαση των προσφύγων το Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης, το οποίο βρίσκεται στην παραλία, ενώ κουβέρτες προσέφεραν η Πολεμική Αεροπορία και ο Ερυθρός Σταυρός. Φαγητό θα ετοίμαζε επίσης η Πολεμική Αεροπορία. Συγκινητική ήταν η προσφορά των κατοίκων της Μεθώνης, που με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Τάκη Καρβέλα, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Διονύση Ψαλλίδα και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γιάννη Ρούσσο, διέθεσαν γάλα, τρόφιμα και γλυκίσματα, καθώς και παιχνίδια στα παιδιά.
Πέτρος Τσώνης