Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 18:20

Ψυχραιμία συστήνει ο δήμαρχος στα θύματα από την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα

Ψυχραιμία συστήνει ο δήμαρχος στα θύματα από την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα

ΣΕ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ Η ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ 
«Η επιθετικότητα απέναντι στην επιθετικότητα είναι ό,τι χειρότερο», υπογράμμισε το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, και κάλεσε τους κατοίκους της περιφέρειας που δοκιμάζονται από την ανεξέλεγκτη δράση των εγκληματικών στοιχείων να δείξουν ψυχραιμία. Μάλιστα, ο δήμαρχος υπενθύμισε τη σοφή λαϊκή ρήση «το γινάτι βγάζει μάτι» και, ειδικότερα, ζήτησε από τους εκπροσώπους των κατοίκων να μην επιτρέψουν να κυριαρχήσει η βία.

Ο κ. Νίκας τόνισε ότι στη σύσκεψη που θα γίνει αύριο, Πέμπτη, στο γραφείο του εισαγγελέα, θα ζητήσει την αύξηση της αστυνόμευσης στην περιφέρεια και εάν η αστυνομία δεν μπορεί να ανταποκριθεί, τότε θα προτείνει να ανατεθεί η επιτήρηση της περιοχής σε ιδιωτική εταιρία, με δαπάνη του Δήμου! Επίσης, τόνισε ότι μπορούν και ομάδες πολιτών να παρακολουθούν την περιοχή τους, όχι όμως και να υποκαταστήσουν τις ευθύνες της αστυνομίας.
Επιπλέον, ο δήμαρχος Καλαμάτας σημείωσε ότι θα πάει να βρει και τους εκπροσώπους των τσιγγάνων για να συζητήσει μαζί τους, τονίζοντας ότι και αυτοί είναι πολίτες της χώρας και έχουν και υποχρεώσεις, αλλά και δικαιώματα.
Στ.Μ.