Σάββατο, 12 Μαϊος 2012 19:18

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Θανάση Πετράκο στους τραυματισμένους αστυνομικούς

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Θανάση Πετράκο στους τραυματισμένους αστυνομικούς

ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ

Τους αστυνομικούς που νοσηλεύονται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο Αθηνών, Παναγιώτη Καράμπελα και Παναγιώτη Μανιάτη, οι οποίοι πυροβολήθηκαν από τους ληστές της Εμπορικής Τράπεζας, την περασμένη Δευτέρα, επισκέφθηκε χθες αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με το νέο Μεσσήνιο βουλευτή του κόμματος, Θανάση Πετράκο. Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν τις ευχές τους για γρήγορη αποκατάσταση της υγείας τους και τόνισαν ότι η πολιτεία οφείλει να παρέχει όλα τα απαραίτητα στους αστυνομικούς για να εκτελούν το καθήκον τους χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Ειδικότερα, την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσαν, εκτός από το Θανάση Πετράκο, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού Κώστας Ήσυχος και ο υπεύθυνος του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων του ΣΥΝ, Τάσος Μαυρόπουλος.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη συμπαράσταση της στους τραυματίες και τις οικογένειες τους και υπογράμμισε το πόσο επικίνδυνη είναι η αποστολή των αστυνομικών και πόση υπευθυνότητα δείχνουν για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος. Χαρακτηριστικά σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «οι Έλληνες αστυνομικοί καθημερινά καλούνται να επέμβουν σε περιστατικά που δεν μπορούν να γνωρίζουν το μέγεθος του κινδύνου, πραγματικά απροστάτευτοι. Η πολιτεία πρέπει να δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών, ενισχύοντας τους με τα απαραίτητα επιχειρησιακά μέσα και την υλικοτεχνική υποδομή, που θα τους παρέχει μεγαλύτερη προστασία και αποτελεσματικότητα και να μην επαφίεται μόνο στο φιλότιμο τους».