Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 18:33

Συνεχίζεται η κατάληψη, δε συμμετέχει σε ψευτομαγκιές δήλωσε ο δήμαρχος!

Νίκος Κουφός, Γιώργος Τσώνης Νίκος Κουφός, Γιώργος Τσώνης

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΕΠΑΛ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Δεν φαίνεται να βοηθάει προς την εξομάλυνση της κατάστασης στο ΕΠΑΛ και στο Γενικό Λύκειο της Μεσσήνης η σημερινή τοποθέτηση του δημάρχου, Γιώργου Τσώνη, ο οποίος επέρριψε όλη την ευθύνη για ό,τι έχει συμβεί σε εκπαιδευτικούς παράγοντες, ενώ απέδωσε επίσης την όλη κατάσταση σε πολιτικά παιχνίδια και ψευτομαγκιές. Πάντως η κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος από μαθητές του ΕΠΑΛ συνεχίστηκε για τρίτη ημέρα και όπως δήλωσαν οι καταληψίες, δεν πρόκειται να ανοίξουν το σχολείο εάν δεν ανακληθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το διαμοιρασμό αιθουσών και κτιρίων ανάμεσα στις δύο σχολικές μονάδες…

Ύστερα από εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να γίνει διαμοιρασμός των σχολικών αιθουσών και κτιρίων. Επιστρέφοντας οι μαθητές του ΕΠΑΛ στα μαθήματά τους από τις διακοπές και βλέποντας να είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για το διαμοιρασμό, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος, θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι υπέρ του Γενικού Λυκείου και κατά του ΕΠΑΛ και των ίδιων.


Μαθητές του ΕΠΑΛ Μεσσήνης το μεσημέρι στην κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος

«Θέλω να παρακαλέσω για άλλη μια φορά όλη την εκπαιδευτική κοινότητα: Φτάνει πια! Από το 2011 τα ίδια και τα ίδια προβλήματα. Ας δώσουνε στο δήμαρχο και στη δημοτική αρχή τι θέλουν επιτέλους. Δεν πρέπει τα παιδιά να μην είναι στο σχολείο. Τα παιδιά θα πρέπει να διδάσκονται, να είναι στις αίθουσες διδασκαλίας τους και οι καθηγητές να κάνουν αυτό που πρέπει. Τους παρακαλώ για άλλη μια φορά, παραπληροφόρηση τέλος», τόνισε το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, έχοντας πλάι του τον αρμόδιο για θέματα παιδείας αντιδήμαρχο Νίκο Χονδρό.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε: «Δεν με ενδιαφέρει τι κάνανε μέχρι σήμερα. Με ενδιαφέρει να είναι τα παιδιά στο σχολείο και τίποτα άλλο. Και την ευθύνη ξέρει όλος ο κόσμος ποιος την έχει. Εμείς είμαστε αρωγοί, ο Δήμος είναι εδώ, ό,τι μας ζητάνε το έχουνε ανά πάσα στιγμή και ό,τι μέρα ό,τι ώρα και να ‘ναι. Καταλαβαίνει όλος ο κόσμος ότι ο δήμαρχος δεν είναι αυτός που θα πει που θα κάτσουν τα παιδιά. Αν το θρανίο πάει εδώ ή πρέπει να πάει εκεί και πως πρέπει να μοιραστεί η αίθουσα. Παρακαλώ για χιλιοστή φορά: Λύστε το θέμα, τώρα. Και να σταματήσει επαναλαμβάνω η παραπληροφόρηση. Εγώ δεν είμαι ο δήμαρχος που θα συμμετέχω ούτε σε πολιτικά παιχνίδια ούτε σε ψευτομαγκιές ούτε τίποτα. Δεν ανέχομαι τίποτα, θέλω τα παιδιά στα σχολείο. Και οι υπεύθυνοι ξέρουμε καλά ποιοι είναι, ας έρθουν εδώ και να μας πουν τι θέλουν».

Ο δήμαρχος Μεσσήνης πρόσθεσε ότι ο Δήμος με τα στελέχη του προσπάθησε άμεσα, με δουλειά στην αργία των Θεοφανίων, να υλοποιήσει τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν για την αντιμετώπιση του προβλήματος, την Παρασκευή το βράδυ, διευθυντικά στελέχη του υπουργείου Παιδείας που επισκέφθηκαν τη Μεσσήνη, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και των δύο διευθυντών των δύο σχολικών μονάδων. Ο κ. Τσώνης επανάλαβε ότι παρακαλεί τους διευθυντές των δύο σχολείων να δώσουν άμεσα λύση, με βάση τη συμφωνία της Παρασκευής, «προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας και της αποκατάστασης της ηρεμίας των μαθητών και των οικογενειών τους».
Στ.Μ.