Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 20:20

Μάθημα για τον τουρισμό και τα τοπικά προϊόντα με τον Ανδρέα Ζαγάκο

Μάθημα για τον τουρισμό και τα τοπικά προϊόντα με τον Ανδρέα Ζαγάκο

2Ο ΕΠΑΛ-ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Βγήκαν σήμερα από τη σχολική αίθουσα οι μαθητές της Γ’ Λυκείου του Τμήματος Τουρισμού του 2ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας και επισκέφθηκαν τον Ανδρέα Ζαγάκο, ιδρυτή (μαζί με τον Κωνσταντίνο Ανδριανόπουλο) του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, προκειμένου να τους μιλήσει για τη σημασία των τοπικών προϊόντων στην τουριστική ανάπτυξη. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές τους Παναγιώτης Ανδριανόπουλος και Κατερίνα Καραγιώργη…

Όπως μας είπε ο κ. Ανδριανόπουλος, ήταν μια επίσκεψη «στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων που κάνουμε με επιχειρήσεις και φορείς, ώστε εκτός από την τάξη να αποκτήσουμε τη γνώση και επί τόπου. Είναι σημαντικό να έρχονται τα παιδιά σε άμεση επαφή με την πραγματικότητα. Έχουμε πραγματοποιήσει και πραγματοποιούμε και άλλες επισκέψεις σε επιχειρήσεις και φορείς που σχετίζονται με τον τουρισμό και μέχρι τώρα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συνεργασία με τους ανθρώπους που μας υποδέχονται και μας μιλάνε».

Επιπλέον ο κ. Ανδριανόπουλος σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον των μαθητών για το Τμήμα Τουρισμού είναι αρκετά μεγάλο.

Ο Ανδρέας Ζαγάκος με τους μαθητές και τους καθηγητές τους μίλησαν στην επιχείρησή του, «…στο κύμα», στην Παραλία της Καλαμάτας.

Το σύνολο σχεδόν των μαθητών του Τμήματος είναι από την Καλαμάτα, υπάρχουν όμως μαθητές και από την περιοχή της Μάνης. Ο Γιάννης Μπαρμπετσέας, μαθητής από τη Στούπα, μας είπε ότι αποφάσισε να γραφτεί στο Τμήμα Τουρισμού του 2ου ΕΠΑΛ γιατί θα ασχοληθεί με τον τουριστικό τομέα καθώς η μητέρα του είναι ιδιοκτήτρια εστιατορίου στη Στούπα. Ανέφερε ότι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση στη χώρα με την κρίση φαίνεται ότι ο τουρισμός θα συνεχίσει να είναι ο μοναδικός τομέας της οικονομίας που θα αναπτύσσεται και θα δίνει δουλειά σε κόσμο. Πρόσθεσε ότι στο Τμήμα του αποκτά σημαντικές γνώσεις για τον τουριστικό τομέα και ιδιαίτερα για το πώς δουλεύει και πρέπει να δουλεύει μια τουριστική επιχείρηση.
Στ.Μ.