Τετάρτη, 29 Μαϊος 2019 11:44

Στο Λίντεν της Γερμανίας το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Στο Λίντεν της Γερμανίας το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+
Στο Λίντεν της Γερμανίας πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες η τρίτη συνάντηση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, με τίτλο «Ενεργός μαθητής, ενεργός πολίτης», στο οποίο συμμετέχει ως συντονιστής το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας...

Στην διακρατική αυτή συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 25 Μαΐου, οι μαθητές συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια και μελέτη πεδίου, με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους στις δημοκρατικές αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Πιο συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν, στην Φρανκφούρτη, την Paulskirche, που αποτέλεσε -το 1848- το πρώτο κοινοβούλιο της Γερμανίας καθώς και το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ, προκειμένου να κατανοήσουν την αναγκαιότητα της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, αλλά και να συνειδητοποιήσουν τις συνέπειες που είχε για την ανθρωπότητα η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Περιηγήθηκαν, τέλος, στη Βαϊμάρη, μια ιστορική πόλη στο κρατίδιο της Θουριγγίας, όπου έζησαν οι συγγραφείς Γκαίτε και Σίλλερ και διέσχισαν τον Ρήνο με ποταμόπλοιο στην περιοχή της κοιλάδας Λορελάη.

Τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου, Κωνσταντίνα Αγγουρά, Γεώργιο Ασημακόπουλο, Κωνσταντίνο Βασιλόπουλο, Παναγιώτη Κλείδωνα, Ειρήνη Νικολαΐδη και Φιλοθέη Πέτρουλα, συνόδευσαν η υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος, Πέρσα Κοτσονούρη, καθώς και οι καθηγητές, Δημήτριος Ντανάκας και Ελένη Στραβάκου.

Τα άλλα σχολεία  που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι: Anne Frank Gesamtschule (Γερμανία), Strojca vas (Σλοβενία), Taurage Ausros progimnasija (Λιθουανία) και Scoala Gymnaziala (Ρουμανία).