Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019 13:55

Θερινό σχολείο στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Θερινό σχολείο στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Θερινό σχολείο στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με τίτλο «Βηματίζοντας στα χνάρια της Νεώτερης και Σύγχρονης Ιστορίας» διοργανώνεται από τις 8 έως τις 21 Ιουλίου, από το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και  Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, στην Καλαμάτα...

Οι  «Διαδρομές  στη  Νεότερη  και  Σύγχρονη Ιστορία»  φέτος  εστιάζονται  στην  ιστορία  του  σύντομου  ελληνικού  20ού αιώνα.  Παρουσιάζεται  αναλυτικά  η  απόπειρα  εκσυγχρονισμού  της ελληνικής  κοινωνίας  στις  αρχές  του  αιώνα  και  ειδικότερα  στους Βαλκανικούς  Πολέμους,  τον  Α΄  Παγκόσμιο  Πόλεμο,  τη  Μικρασιατική Εκστρατεία,  το  Μεσοπόλεμο,  το  Β΄  Παγκόσμιο  Πόλεμο  έως  και  τη μεταπολεμική  περίοδο  και  τις  εξελίξεις  στις  επίμαχες  πτυχές  της δημοκρατίας, της ανάπτυξης και της Ευρώπης.

Οργανωτικός φορέας του επιμορφωτικού αυτού προγράμματος  είναι το Εργαστήριο Νεώτερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος και επιστημονικός υπεύθυνος ο κ. Θανάσης Χρήστου, Αναπληρωτής Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας.

Διάρκεια-Τρόπος διεξαγωγής
Η διάρκεια του Θερινού Σχολείου είναι δύο πλήρεις εβδομάδες και θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 8 έως 21 Ιουλίου 2019. Διδάσκοντες του Θερινού Σχολείου θα είναι  μέλη  ΔΕΠ, ΕΔΙΠ  και διδάκτορες  του  Τμήματος.  Η  γλώσσα  του  Θερινού  Σχολείου  είναι  η ελληνική και το ακριβές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί πριν  από την έναρξη των μαθημάτων, το αργότερο έως την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019.
Περιεχόμενο και δομή του προγράμματος
Το Θερινό Σχολείο διαρκεί συνολικά 12 ημέρες, υιοθετεί τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων και συνδυάζει: Διά ζώσης διαλέξεις (συνολικός φόρτος 44 ώρες), Εκπαιδευτικές επισκέψεις (συνολικός φόρτος 58 ώρες) και Μελέτη φοιτητή (συνολικός φόρτος 23 ώρες)
Συμμετοχή
Οι συμμετέχοντες θα είναι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές, ερευνητές, πτυχιούχοι αλλά και γενικότερα εραστές της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν μία εξειδικευμένη γνώση στο γνωστικό αντικείμενο του Θερινού Σχολείου.
Το πρόγραμμα θα προσφερθεί εφ’όσον υπάρξει ελάχιστη συμμετοχή 30 ατόμων.
Θα χορηγηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που θα περιλαμβάνουν αντιστοίχιση 5 ECTS.
Στους/ις συμμετέχοντες/ουσες θα δοθεί το αντίστοιχο εκπαιδευτικό πακέτο (φωτοτυπίες σημειώσεων, άρθρα, ηλεκτρονικά αρχεία, κλπ).
Αίτηση και Επιλογή συμμετεχόντων
Οι  ενδιαφερόμενοι  οφείλουν  να  υποβάλλουν  τα  παρακάτω δικαιολογητικά:
Αίτηση με Βιογραφικό Σημείωμα και φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 100
Κόστος συμμετοχής
To  κόστος  συμμετοχής  ορίζεται στο  ποσό  των 120 Ευρώ. Ανακοινώνεται ότι η τελική ημερομηνία παραλαβής εγγραφών και καταθετηρίων είναι η Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019.

Επικοινωνία
Για δηλώσεις συμμετοχών στη Γραμματεία του Θερινού Σχολείου (Ευαγγελία-Σοφία Κορέντζελου)
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 27210-65105