Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 16:47

Κάλεσμα εκπαιδευτικών σε παράσταση διαμαρτυρίας κατά την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας στην Καλαμάτα

Κάλεσμα εκπαιδευτικών σε παράσταση διαμαρτυρίας κατά την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας στην Καλαμάτα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΠΑΜΕ 
Η πολιτική που επιβάλλουν η κυβέρνηση και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είναι αντιλαϊκή τόσο στην εκπαίδευση όσο και γενικότερα, τονίζει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ και καλεί τους εκπαιδευτικούς της περιοχής σε παράσταση διαμαρτυρίας κατά την επίσκεψη της υπουργού στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, το Σάββατο το απόγευμα στην Καλαμάτα…

Θα γίνει προσυγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, 4.30 το απόγευμα. 

Όπως σημειώνει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, “το Σάββατο 1 Φλεβάρη η υπουργός Παιδείας κα. Κεραμέως, κατά την επίσκεψή της στην Καλαμάτα, ζήτησε να συναντηθεί με τα Διοικητικά Συμβούλια των δασκάλων στις 5μ.μ. και των καθηγητών στις 6:30μ.μ., στα γραφεία των Συλλόγων.

Δεν ξέρουμε αν η υπουργός δεν γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί και σχολεία. Ξέρουμε, ωστόσο, πως δεν έχει ικανοποιήσει ούτε ένα αίτημα του κλάδου μας.

Ξέρουμε, επίσης, πως η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει υλοποιεί όλη την αντιλαϊκή πολιτική τόσο στην εκπαίδευση όσο και γενικότερα, όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες.

Ετοιμάζει το νέο ασφαλιστικό που, όπως ο νόμος Κατρούγκαλου, κρατάει τους εκπαιδευτικούς στην τάξη μέχρι τα 67+ χρόνια να κάνουν μάθημα σε παιδιά 4-17 ετών. Πριν λίγες ημέρες ψήφισε νόμο που εξισώνει τα πτυχία των ιδιωτικών κολλεγίων με αυτά των Πανεπιστημίων. Στον κρατικό προϋπολογισμό του 2020, για μια ακόμα χρονιά, διατηρούνται τα ίδια χαμηλά κονδύλια για την Παιδεία. Οι διορισμοί που εξαγγέλθηκαν είναι πίσω από τις ανάγκες μιας και αυτή τη στιγμή έχουμε περισσότερους από 39000 αναπληρωτές (συμβασιούχους στην ουσία). Υπάρχουν ακόμα 4000 κενά στην εκπαίδευση ενώ έχουμε το φαινόμενο παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να μην έχουν την στήριξη που απαιτείται.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας το Σάββατο1 Φλεβάρη έξω από τα γραφεία του ΣΕΠΕ Μεσσηνίας (οδός Παν. Καίσαρη 10) την ώρα που θα πραγματοποιείται η συνάντηση για να διεκδικήσουμε:

  •     Μαζικούς μόνιμους διορισμούς αναπληρωτών.
  •     15 μαθητές σε κάθε τμήμα για την Α-Β-Γ Δημοτικού, 20 στις υπόλοιπες τάξεις Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου. 10 μαθητές στις κατευθύνσεις και στα εργαστήρια των ΕΠΑΛ.
  •     15% από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Παιδεία.
  •     Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά Δημόσια και Υποχρεωτική, Υγεία-Πρόνοια Δημόσια και Δωρεάν.
  •     Σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας ή στα 60 έτη για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες.
  •     Επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.
  •     Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
  •     Επαναφορά του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών στα προ του 2013 επίπεδα”.