Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 12:53

Άνοιγμα Δημοτικών Σχολείων στην Καλαμάτα με αίτημα για μόνιμο προσωπικό καθαριότητας

Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Με πανό της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας, το οποίο περιγράφει το αίτημα για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, άνοιξαν σήμερα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της Καλαμάτας, μετά από διακοπή τριών μηνών σχεδόν λόγω του νέου κορονοϊου…


Στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Στα περισσότερα σχολεία αναρτήθηκε το πανό που αναγράφει συγκεκριμένα “Σχολεία χωρίς χρηματοδότηση γίνεται; ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΜΟΝΙΜΟ και ΕΠΑΡΚΕΣ προσωπικό καθαριότητας σε όλα τα σχολεία. 

Πάγιο αίτημα της τελευταίας δεκαετίας τουλάχιστον είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, στη συντριπτική πλειοψηφία των οποίων εργάζονται καθαρίστριες με μίσθωση έργου, από τη λήξη των μαθημάτων και μετά! Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο του νέου κορονοϊού. Γι’ αυτό και οι Ενώσεις Γονέων αλλά και οι φορείς που εκπροσωπούν τους εκπαιδευτικούς διεκδικούν επίμονα την ικανοποίηση της ανάγκης για μόνιμο προσωπικό καθαριότητας ενόψει και της νέας σχολικής χρονιάς. 

Στο Δήμο Καλαμάτας έχει βρεθεί μια προσωρινή λύση, έχει επεκταθεί η σύμβαση του προσωπικού καθαριότητας, το οποίο πηγαίνει στα σχολεία στις 10 το πρωί αντί για τις 12 ή μετά τις 12 μετά το μεσημέρι. Είναι όμως λύση που ούτε λύνει το πρόβλημα, δεν ικανοποιεί την ανάγκη να υπάρχει το προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία από την έναρξη των μαθημάτων ούτε και μπορεί να συνεχιστεί τη νέα σχολική χρονιά. 

Στ.Μ.