Δευτέρα, 31 Μαϊος 2021 20:44

Έρχεται η Αστυνομία στα πανεπιστήμια - Προκηρύχτηκαν 400 θέσεις ειδικών φρουρών

Έρχεται η Αστυνομία στα πανεπιστήμια - Προκηρύχτηκαν 400 θέσεις ειδικών φρουρών

Δημοσιεύτηκε σήμερα η προκήρυξη για την πρόσληψη των πρώτων 400 ειδικών φρουρών (συνολικά προβλέπεται να γίνουν 1000 προσλήψεις στην πανεπιστημιακή αστυνομία) οι οποίοι θα μπουν στα Πανεπιστήμια. Το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ανέφερε ότι “η προστασία των πανεπιστημίων μέσω της δημιουργίας αυτών των Ομάδων, σε συνεννόηση πάντα με τις διοικήσεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων αποτέλεσε μία κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία θα γίνει πράξη χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση”.

Η ονομασία της πανεπιστημιακής αστυνομίας είναι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. 

Σύμφωνα με την προκήρυξη, από τις 400 θέσεις οι 320 θα καλυφθούν από υποψηφίους/ες που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου, (Εκκλησιαστικών, Μουσικών, Γενικών, Ενιαίων κ.λ.π), συμπεριλαμβανομένων και των απολυτηρίων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής. 

Οι υπόλοιποι 80 ειδικοί φρουροί θα κατέχουν  α)πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Σ.Ε.Ε.) Β' κύκλου β) απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου, επιπλέον κατέχουν πτυχίο ΕΠΑΛ. ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής.