Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 11:13

Συζήτηση για το νέο σχολείο της αγοράς: Αδειάζει και το μυαλό εκτός από την τσέπη

Γρηγόρης Οικονομόπουλος, Φώτης Γαϊτάνης, Παναγιώτης Μερτίκας Γρηγόρης Οικονομόπουλος, Φώτης Γαϊτάνης, Παναγιώτης Μερτίκας

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

Αντιδραστικές, που έχουν σκοπό να δημιουργήσουν αναλώσιμους φτηνούς εργαζόμενους και όχι καλλιεργημένους και μορφωμένους ανθρώπους, χαρακτηρίστηκαν οι αλλαγές που έχουν αποφασιστεί εδώ και χρόνια στο χώρο της εκπαίδευσης και οι οποίες μπαίνουν σε ακόμη ανώτερο στάδιο εφαρμογής με τα πρόσφατα νομοθετήματα της κυβέρνησης. Συζήτηση για τις αλλαγές αυτές και τη στάση που πρέπει να κρατήσουν γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και όλοι οι εργαζόμενοι, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, στο αίθριο του Διοικητηρίου, από την Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ...


Τάσος Νιάρχος, Φώτης Γαϊτάνης, Παναγιώτης Μερτίκας 

Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν “Οργάνωση του αγώνα για σχολεία ασφαλή που θα δίνουν ουσιαστική μόρφωση και καλλιέργεια στα παιδιά μας”.

Τοποθετήθηκαν ο Παναγιώτης Μερτίκας, μέλος της Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ, ο Γρηγόρης Οικονομόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καλαμάτας, ο Τάσος Νιάρχος, δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας της Λαϊκής Συσπείρωσης και ο Φώτης Γαϊτάνης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, ενώ ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις. 

Στις τοποθετήσεις τους οι ομιλητές κάλεσαν τους γονείς να ενταχθούν στους Συλλόγους Γονέων, τους εκπαιδευτικούς στους δικούς τους συλλογικούς φορείς και να διεκδικήσουν, σε συμμαχία και με τα εργατικά σωματεία, Σχολείο για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις, χωρίς διαχωρισμούς, το οποίο να προσφέρει μόρφωση και όχι να καλλιεργεί τις δεξιότητες εκείνες που κάθε φορά ζητούν οι μεγάλοι όμιλοι για να εξασφαλίσουν φτηνούς εργαζόμενους και μεγάλη κερδοφορία. 

Ιδιαίτερη εντύπωση, μεταξύ άλλων, προκάλεσαν στοιχεία που παρουσίασε ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Νιάρχος, σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις και τις δαπάνες που στην πραγματικότητα κάνει ο Δήμος Καλαμάτας αλλά και γενικότερα οι Δήμοι της χώρας, για τις σχολικές μονάδες της περιοχής του. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στο Δήμο Καλαμάτας, των 100 σχολικών μονάδων, η χρηματοδότηση που είχε εγκρίνει ο Δήμος ήταν περίπου 520.000 ευρώ, ελάχιστη σε σχέση με τις ανάγκες, αλλά και πάλι από το ποσό τα χρήματα που τελικά δαπανήθηκαν ήταν πάρα πολύ λιγότερα. 

Στ.Μ.