Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 07:56

Τρίτη εβδομάδα αποχής στο υποβιβασμένο Δημοτικό Σχολείο Μερόπης

Για τρίτη εβδομάδα συνεχίζεται η αποχή των μαθητών από όλες τις σχολικές δραστηριότητες, στο Δημοτικό Σχολείο Μερόπης, του Δήμου Οιχαλίας, το οποίο με απόφαση της διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Θεοφανείας Σιούτη, υποβιβάστηκε λειτουργικά…

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μερόπης ενημερώνει ότι “μέσω της γενικής του συνελεύσεως αποφάσισε εκ νέου την συνέχεια του αγώνα ενάντια στην άδικη και αντιπαιδαγωγική απόφαση που αφορά την υποβάθμιση του σχολείου μας σε τετραθέσιο από εξαθέσιο.  

Για τρίτη εβδομάδα απέχουμε από όλες τις σχολικές δραστηριότητες.  Απαιτούμε τα παιδιά μας να έχουν το δάσκαλό τους. Είναι απαράδεκτο να πραγματοποιούνται κύκλοι μαθημάτων αναγκάζοντας τα παιδιά να πηδούν από τάξη σε τάξη. Επίσης με τους λεγόμενους κύκλους μαθημάτων τα παιδιά χάνουν ώρες από άλλα διδακτικά αντικείμενα έτσι ώστε να καλυφθούν τα μαθηματικά που διδάσκονται χωριστά. Δεν υπάρχουν πρωτεύοντα και δευτερεύοντα μαθήματα.  Δεν κάνουμε σκόντο στη παιδεία,  δεν βάζουμε φρένο στα όνειρά μας.  

Προχωρούμε ενωμένοι ως το τέλος.  

Καλούμε να μας στηρίξουν όλοι οι πολίτες της περιοχής μας, όλοι οι τοπικοί φορείς και όλες οι πολιτικές δυνάμεις στον δίκαιο αγώνα μας για μια αξιοπρεπή παιδεία.     

Κάθε Τάξη και Δάσκαλος! 

Κάθε  Μαθητής την Ύλη της Τάξης του!

Τα Παιδιά Μας Θέλουν Δασκάλους Και Σχολεία

ΟΧΙ «εξορθολογισμό» και συνδιδασκαλία”.