Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021 21:52

Κάλπες σε Καλαμάτα, Πύλο και Φιλιατρά για τους νέους εκπροσώπους των δασκάλων και νηπιαγωγών

Κάλπες σε Καλαμάτα, Πύλο και Φιλιατρά για τους νέους εκπροσώπους των δασκάλων και νηπιαγωγών

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 
Στην τακτική τους Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 11 Δεκέμβρη, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, στις εννιά το πρωί, καλούνται τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας. Θα ακολουθήσει ψηφοφορία για την εκλογή των εκπροσώπων των δασκάλων και νηπιαγωγών στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, από τη μία μετά το μεσημέρι μέχρι τις οχτώ το βράδυ, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πύλου και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών, από τις πέντε το απόγευμα μέχρι τις οχτώ το βράδυ…

Σχετικά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας ανακοίνωσε: “Το ΔΣ του Συλλόγου με απόφασή του προχωρά στη σύγκληση της τακτικής γενικής συνέλευσης  και  στη διεξαγωγή εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 09:00 π.μ. στο 3ο Δ.Σ. Καλαμάτας.  Στις 31/12/2021 λήγει η παράταση της συνδικαλιστικής θητείας όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων  που είχε δοθεί λόγω πανδημίας. 

Η Συνέλευση και οι εκλογές  θα πραγματοποιηθούν  ΧΩΡΙΣ άδεια διότι  το υπουργείο Παιδείας κόβει την άδεια για τη συνδικαλιστική διευκόλυνση και ας είναι νομικά κατοχυρωμένη. 

 Συγκεκριμένα Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 09:00 π.μ. στο 3ο Δ.Σ. Καλαμάτας θα γίνει η τακτική γενική συνέλευση του συλλόγου και έπειτα από τις 13:00 έως τις 8:00 θα διενεργηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, με τη μάχη ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης σε εξέλιξη, με τις επιθέσεις που δέχεται το δημόσιο σχολείο, με τα εργασιακά μας δικαιώματα να αμφισβητούνται, με τον νόμο Χατζηδάκη που επιχειρεί να φιμώσει τα σωματεία και να εξαφανίσει τις συλλογικές διαδικασίες, είναι επιτακτική η συμμετοχή όλων στις διαδικασίες του σωματείου μας.

Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων που μένουν μακριά αλλά και για την αποσυμφόρηση των εκλογικών τμημάτων (επιβεβλημένη και  λόγω  της πανδημίας) το Δ.Σ. του συλλόγου μας αποφασίζει να διενεργηθούν εκλογές την ίδια μέρα εκτός από την Καλαμάτα και  στην Πύλο και στα Φιλιατρά.

Συγκεκριμένα:

  • Το Σάββατο 11/12 από τις 5:00 μμ έως τις 8:00μμ στο 1o Δ.Σ. Πύλου θα μπορούν να ψηφίζουν οι συνάδελφοι που εργάζονται στην περιοχή της Πυλίας και μένουν εκεί. Ό
  • Το Σάββατο 11/12 από τις 5:00 μμ έως τις 8:00μμ στο  2o Δ.Σ. Φιλιατρών  θα μπορούν να ψηφίζουν οι συνάδελφοι που εργάζονται στην περιοχή της Τριφυλίας και μένουν εκεί”.