Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 14:56

Κορονοϊός στα σχολεία του Νομού: 101 μαθητές, 30 εκπαιδευτικοί στην Α/βάθμια - 109 μαθητές, 25 εκπαιδευτικοί στη Β/βάθμια

Νίκος Πεφάνης, προϊστάμενος Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Νίκος Πεφάνης, προϊστάμενος Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας

Από την πρώτη μέρα έναρξης των μαθημάτων είναι μεγάλος, αλλά διαχειρίσιμος εάν μείνει εκεί, ο αριθμός των εκπαιδευτικών που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μεσσηνία, που βρέθηκαν θετικοί κατά τα τεστ που διενεργήθηκαν πριν το άνοιγμα των σχολείων είναι 30 και οι μαθητές 101, ενώ αντίστοιχα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση βρέθηκαν θετικοί 25 εκπαιδευτικοί και 109 μαθητές…

Από την ενημέρωση που είχαμε από τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, κανένα σχολικό Τμήμα δεν έκλεισε και όπου οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί τα μαθήματά τους έκαναν συνάδελφοί τους. 

Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Νίκος Πεφάνης, δήλωσε στην Kalamata Journal ότι η Διεύθυνση έχει στείλει στο υπουργείο Παιδείας τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από τους εκπαιδευτικούς που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ενώ η αναπλήρωση των κενών γίνεται με οδηγίες του υπουργείου εκ των ενόντων. 

Θεωρείται ότι εάν η κατάσταση δυσκολέψει και άλλο, το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει στην πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών. 

Ίδια ενημέρωση είχαμε από στελέχη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πάντα με τη διευκρίνιση ότι ακόμη δεν έχει βγει κάποια ανακοίνωση για την πρόσληψη αναπληρωτών για την κάλυψη των κενών. 

Τέλος, σε ό,τι αφορά την προμήθεια των μαθητών με σελφ τεστ, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας, κ. Πεφάνης, σημείωσε ότι δεν παρατηρήθηκε πρόβλημα και συγκεκριμένα ανέφερε ότι όσοι μαθητές δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν μετέβησαν νωρίς το πρωί στα σχολεία τους και τα παρέλαβαν από τους διευθυντές. Όπως είπε, στα σχολεία υπήρχε απόθεμα σελφ τεστ, όπως υπάρχει και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας. 

Στ.Μ.