Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 09:28

Εκλογές στην Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας - Διακήρυξη και υποψήφιοι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

Τη στήριξη του ψηφοδελτίου της, “για ΕΛΜΕ μαχητική, στήριγμα όλων των συναδέλφων!”, ζητά η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Μεσσηνίας, κατά τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τρίτη 20 Δεκέμβρη, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας θα ξεκινήσει στις δέκα το πρωί και οι κάλπες θα είναι ανοιχτές μέχρι τις έξι το απόγευμα…

Οι υποψήφιοι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών είναι οι: 

Αγγελάκος Ηλίας, Βάσιλας Βασίλης, Γαϊτάνης Φώτης, Κατσιμπούρης Δημήτρης, Μαλεβίτης Νίκος, Μερτίκας Παναγιώτης, Μπαγιαμπού Μαριάννα, Μπαλαμπάνη Κατερίνα, Μπαρδαμάσκος Γιώργος, Μπεσμπέα Αμαλία, Νικολαΐδου Ρίτα, Παπαδόπουλος Θεόφιλος, Παπαδοπούλου Μαρία. 

Υποψήφιοι της ΑΣΕ για το Εποπτικό Συμβούλιο της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας: Νικολοπούλου Αναστασία, Πουλή Τζένη. 

Η διακήρυξη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Μεσσηνίας έχει ως εξής: “Τώρα είναι η ώρα να γίνει το μεγάλο βήμα ανατροπής της κατάσταση στον κλάδο, να βγουν οι εκπαιδευτικοί στο προσκήνιο!

Η ενίσχυση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, είναι καθοριστική ώστε η ΕΛΜΕ:

  •     Να εκφράζει τις διαθέσεις και τη βούληση ΟΛΩΝ των συναδέλφων, μόνιμων, νεοδιορισμένων αναπληρωτών, όλων των ειδικοτήτων.
  •     Να παίρνει αγωνιστικές πρωτοβουλίες για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάθε συνάδελφος μέσα στο σχολείο.
  •     Να συμβάλλει αποφασιστικά στην οργάνωση και επιτυχία όλων των κινητοποιήσεων.
  •     Να αναδεικνύει την ουσία των αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση, να συγκρούεται με την κυβερνητική πολιτική ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα την υπηρετεί.
  •     Να δυναμώσει την κοινή δράση με τους γονείς και τους μαθητές για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα των σχολείων.
  •     Να αποκρούει τη διοικητική αυθαιρεσία και τις πιέσεις, να απομονώνει και να αποκαλύπτει όλους αυτούς τους «συνδικαλιστές» που αποτελούν το μακρύ χέρι της διοίκησης και του κράτους στα σωματεία.
  •     Να δυναμώσει τον προσανατολισμό του αγώνα μας απέναντι στις πραγματικές αιτίες που γεννούν τα προβλήματά, απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, απέναντι στη στρατηγική που υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων, απέναντι στην προσπάθεια να γίνουν τα συνδικάτα «σκαλοπατάκι» για την εναλλαγή αντιλαϊκών κυβερνήσεων.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Ψηφίζουμε μαζικά το ψηφοδέλτιο

της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών! Ενισχύουμε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ!

Αγωνιζόμαστε για ένα σύγχρονο σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς, θα τους δίνει τη δυνατότητα να εξηγούν τη φυσική και κοινωνική πραγματικότητα ώστε να μπορούν να την αλλάζουν. Κριτήριο για τις σπουδές τους να μην είναι η τσέπη των γονιών τους. Σε αυτό το σχολείο ο εκπαιδευτικός για να λειτουργήσει πρέπει να έχει μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, μισθό και ασφάλιση που να καλύπτει τις ανάγκες του, συνθήκες εργασίας και σχολικές υποδομές που να αντιστοιχούν στην εξέλιξη της κοινωνίας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για:

- 20% αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού με αφετηρία τον Δεκέμβριο του 2022, άμεση επαναφορά του κλεμμένου ΜΚ 2016-17, αφορολόγητο στα 12.000€ με 3.000€ προσαύξηση κάθε παιδί.

- Υπογραφή κλαδικής Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης για όλους τους εκπαιδευτικούς που να κατοχυρώνει τα εργασιακά δικαιώματα και τις διεκδικήσεις του κλάδου.

- Να μείνει στα χαρτιά η αντιεκπαιδευτική «αξιολόγηση», να μην περάσει η παραπέρα ταξική κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

 Επαναπροκήρυξη άμεσα από ΔΟΕ και ΟΛΜΕ απεργίας–αποχής από την αξιολόγηση.

- Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο ν.4808/21 (Χατζηδάκη).

- Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια στα σχολεία, για 15 μαθητές ανά τάξη, για κάλυψη όλων των μορφωτικών αναγκών. Μέτρα για την αντιμετώπιση των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που οξύνθηκαν τα τελευταία χρόνια.

- Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

- Να μην προχωρήσει καμία συγχώνευση, να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία.

- Τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία και την εξίσωση των δικαιωμάτων τους με αυτά των μόνιμων συναδέλφων.

- Στήριξη της δουλειάς των εκπαιδευτικών στις τάξεις, για επαγγελματική, επιστημονική και οικονομική αναβάθμιση”.