Τρίτη, 28 Μαϊος 2019 12:23

Πεζοπορία στη Μέσα Μάνη με τον Ορειβατικό

Πεζοπορία στη Μέσα Μάνη με τον Ορειβατικό

Πεζοπορία στη Λακωνική Μάνη και συγκεκριμένα στα χωριά Δίπορο, Πέπο, Λεοντάκη και Μουντανίστικα, πραγματοποιεί αυτήν την Κυριακή, 2 Ιουνίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας...

Όπως αναφέρει στο σχετικό δελτίο Τύπου:
«Μπορεί ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας να μη συμμετέχει στις εκλογές, ωστόσο, έχει ένα δικό του εκλογικό σύνθημα, το οποίο μάλιστα και ακολουθεί πιστά στην ανάλογη περίσταση. Το σύνθημα αυτό είναι: ‘Ψηφίζουμε και…πεζοπορούμε’.
Έτσι, λοιπόν, και την ερχόμενη Κυριακή 2/06/2019 φροντίζουμε να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα νωρίς το πρωί και στη συνέχεια συγκεντρωνόμαστε στα γραφεία του συλλόγου για την προγραμματισμένη εξόρμηση στη Μάνη.
Τη φετινή χρονιά ο σύλλογός μας, στη συνέχεια μιας καταγραφής μονοπατιών της Μάνης που έγινε πέρυσι, έχει αφιερώσει αρκετές εξορμήσεις στην ιδιαίτερη αυτή περιοχή. Πρόκειται για μια σειρά εξορμήσεων που σκοπό έχουν να μας φέρουν σε επαφή με περιοχές με μεγάλη φυσική, αισθητική, ιστορική και πολιτισμική σημασία, με περιοχές που μπορεί να είναι σχετικά κοντά μας, αλλά που όμως αγνοούμε. Πρόκειται για μια σειρά διαδρομών στη Μάνη που επισκεπτόμαστε για πρώτη φορά.
Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε την επόμενη Κυριακή είναι κυκλική και διέρχεται από τα χωριά Δίπορο, Πέπο, Λεοντάκη και Μουντανίστικα. Είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πεζοπορικές διαδρομές της Μέσα Μάνης καθώς μας δίνει την ευκαιρία να βρεθούμε σε πανέμορφα καλντερίμια, δυσπρόσιτους και εγκαταλειμμένους οικισμούς και να μεταφερθούμε σε μερικές από τις πιο κρυφές και όμορφες γωνίες της μανιάτικης γης».

Η αναχώρηση θα γίνει από τα γραφεία του συλλόγου, στις 8:00 το πρωί της Κυριακής.
Βαθμός Δυσκολίας: 1-2
Ώρες Πορείας: 6
Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με τα γραφεία του Ορειβατικού Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο), από Δευτέρα-Παρασκευή και κατά τις ώρες 21:00-22:30μ.μ.,  (τηλ. 27210-97733) και στο τηλ. 6977716580.