Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 10:55

Στα καλντερίμια της Μάνης εξόρμησαν οι πεζοπόροι του "Ευκλή"

Στα καλντερίμια της Μάνης εξόρμησαν οι πεζοπόροι του "Ευκλή"

Τα χωριά της Μεσσηνιακής Μάνης και τα καλντερίμια της γνώρισαν οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής'', την περασμένη Κυριακή,  στην δεύτερη καλοκαιρινή τους εξόρμηση...

Με οδηγό τον ντόπιο και φίλο του Συλλόγου, Μιχαήλ Κιτρινιάρη, περπάτησαν πάνω στα μανιάτικα καλντερίμια που ενώνουν τα χωριά : Πηγή (Λοσνά) - Πλάτσα - Κοτρώνι - Άγιος Δημήτριος και κατέληξαν για μπάνιο στην παραλία του Αγ. Νικολάου, ''Πανταζή'' (Πλατυνάμμος).  Γνώρισαν τα ημιορεινά χωριά της περιοχής, που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, όπως η Πλάτσα, με τα όμορφα πετρόκτιστα σπίτια της, κτισμένη σε τοποθεσία με προνομιούχο θέα στον επιβλητικό Ταΰγετο, ανατολικά και στον Μεσσηνιακό Κόλπο και το καταγάλανο Ιόνιο Πέλαγος, δυτικά. Δικαίως έχει χαρακτηριστεί "παραδοσιακός οικισμός" της Μεσσηνιακής Μάνης.

«Πάντα με καλές προτάσεις, ο Ευκλής, για μια ακόμη φορά, μας ξενάγησε στα ξεχωριστά μανιάτικα καλντερίμια των παλιών αγωγιατών και ντόπιων κατοίκων. Τότε, που η ζωή μετρούσε αλλιώς το χρόνο της, πεζοπορώντας σε παρόμοια μονοπάτια για τα χωριά και υπολογίζοντας την εναλλαγή των εποχών της με τις αγροτικές εργασίες. Όμορφο, εύφορο μεσσηνιακό τοπίο που γλύφει με τα πόδια του το απέραντο γαλάζιο....» δήλωσε η Κωνσταντίνα Κουτσουμπού, μέλος του ΣΠΟΚ ‘Ευκλής’.

Επόμενη εξόρμηση του Ευκλή, το Φαράγγι του Βίκου, στον Νομό Ιωαννίνων, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό και βίντεο στην σελίδα του Συλλόγου στο fb : Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ.