Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016 22:26

Στην αναδάσωση του Ταϋγέτου καλεί ο Ορειβατικός

Στην αναδάσωση του Ταϋγέτου καλεί ο Ορειβατικός

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Να συμμετάσχουν στην αναδάσωση που διοργανώνουν «Οι Φίλοι του Ταϋγέτου» την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, καλεί τα μέλη και τους φίλους του ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας...

Η αναδάσωση θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Προφήτης Ηλίας (περιοχή Τουριστικού περιπτέρου). Θα φυτευτούν φυτάρια μαύρης πεύκης, προσφορά του Δασαρχείου Καλαμάτας.
«Η αναχώρηση θα γίνει από τα γραφεία του Ορειβατικού, στις 8.30 το πρωί της Κυριακής. Η θέση που θα γίνει η φύτευση είναι 2 χιλ. περίπου, βατός χωματόδρομος, αριστερά του Τουριστικού στο 30ο χιλ. της εθνικής οδού Καλαμάτας - Σπάρτης. Οι εθελοντές θα πρέπει να φορούν κατάλληλη ένδυση και υπόδηση, διότι το υψόμετρο στο σημείο φύτευσης είναι 1.200 μ. Οι λάκκοι θα έχουν ανοιχτεί. Στο τέλος θα προσφερθεί παραδοσιακή φασολάδα με τα συναφή της από τον Σύλλογο «οι Φίλοι του Ταϋγέτου».
Ο Ταΰγετος, η προστασία του περιβάλλοντός του και η ανάδειξή του αποτελούν σημεία πρώτης προτεραιότητας για το σύλλογό μας. Η ανταπόκρισή μας σε δράσεις αυτού του είδους είναι αυτονόητη, τόσο την ερχόμενη Κυριακή, όσο και οποιαδήποτε άλλη στιγμή χρειαστεί να επαναληφθεί η διαδικασία στις ίδιες ή άλλες περιοχές» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ορειβατικού.
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου, στο Ανατολικό Κέντρο (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 27210 97733) και στα τηλ. 6977 716580, 6944 574797.
Λόγω της σημαντικότητας της συγκεκριμένης δράσης, η προγραμματισμένη εξόρμηση του Συλλόγου στο Μαίναλο ακυρώνεται.