Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017 19:28

Νέα αντεργατικά μέτρα στα «μουλωχτά» - Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο για κινητοποιήσεις

Νέα αντεργατικά μέτρα στα «μουλωχτά» - Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο για κινητοποιήσεις

ΠΑΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει «στα μουλωχτά» στη Βουλή νέα αντεργατικά μέτρα, στο πλαίσιο της αξιολόγησης του προγράμματος που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές, τόνισαν το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, οι οποίοι απεύθυναν νέο κάλεσμα στους εργαζόμενους προκειμένου να αντιδράσουν και να λάβουν οργανωμένα μέρος στις κινητοποιήσεις που προετοιμάζονται. Ανακοίνωσαν επίσης ότι αύριο, Πέμπτη, στις εφτά το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη συνδικάτων για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων…

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Κουφαλάκος και η πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον τουρισμό – επισιτισμό, Σοφία Κοτσίρη, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν τόνισαν ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο από το να αντιδράσουν συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις των ταξικών συνδικάτων και σωματείων.

Ειδικότερα ο κ. Κουφαλάκος σημείωσε ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τη «βρώμικη δουλειά του κεφαλαίου» και ετοιμάζει να φέρει μέσα στις γιορτές στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της νέας αξιολόγησης του προγράμματος που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές. Ανέφερε ότι αιχμή του πολυνομοσχεδίου αυτού θα είναι το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Επεσήμανε ότι οι δυνάμεις που πλαισιώνουν το ΠΑΜΕ έχουν καλέσει τόσο τη ΓΣΕΕ όσο και την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξουν απεργία την ημέρα που το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή, ενώ υποστήριξε ότι ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός υπονομεύει τους αγώνες των εργαζομένων και με τη στάση του συμβάλει στην προώθηση της αντεργατικής επίθεσης. Ωστόσο σχολίασε ότι οι εργαζόμενοι έχουν αντιληφθεί το ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και αυτό φάνηκε και από τη «γύμνια» των συγκεντρώσεων που διοργανώθηκαν από τις συγκεκριμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες κατά την πρόσφατη απεργία.

Η Σοφία Κοτσίρη χαρακτήρισε ως παραμύθια τις αναφορές της κυβέρνησης για δίκαιη ανάπτυξη, η οποία μάλιστα σχολίασε ότι πηγαίνει χέρι-χέρι με την καταστολή, αναφερόμενη προφανώς στην ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων για την προστασία των σπιτιών των φτωχών λαϊκών στρωμάτων από τους πλειστηριασμούς.

Η κ. Κοτσίρη σημείωσε ότι η κυβέρνηση προχωρεί στη μονιμοποίηση όλων των αντεργατικών νόμων που έχουν θεσπιστεί τα τελευταία χρόνια, ενώ αναφερόμενη στις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο του τουρισμού και επισιτισμού μίλησε για εργασιακά δικαιώματα που έχουν γίνει λάστιχο, για «ξεζούμισμα» των εργαζομένων και για «απληρωσιά».

Κλείνοντας η πρόεδρος του Συνδικάτου κάλεσε και τα υπόλοιπα εργατικά συνδικάτα της περιοχής να συμμετέχουν στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων ενόψει της κατάθεσης του νέου πολυνομοσχεδίου με τα αντεργατικά μέτρα.
Στ.Μ.