Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2018 20:16

Ανοιχτή επιστολή του ΠΑΜΕ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

Ανοιχτή επιστολή του ΠΑΜΕ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Οι μέρες που ακολουθούν είναι κρίσιμες: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τη γνωστή τακτική που ακολουθεί όποτε είναι να κάνει τη βρώμικη δουλειά του κεφαλαίου, ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση το νέο αντιλαϊκό πακέτο μέσα στις γιορτές...

Μετά την ψήφιση του αντιλαϊκού κρατικού προϋπολογισμού για το 2018, η ψήφιση των «προαπαιτούμενων» της 3ης «αξιολόγησης» έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί με πολυνομοσχέδιο τις επόμενες μέρες. Η επιδίωξή τους να περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα στα μουλωχτά, χωρίς να πάρουν χαμπάρι οι εργαζόμενοι και ο λαός. Πρέπει να πάρει μαχητική απάντηση από το ταξικό εργατικό κίνημα, με πολύμορφες κινητοποιήσεις και με νέα απεργία.

Τα σωματεία εργαζομένων ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, Συνδικάτο ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Μεσσηνίας, το νεοσύστατο συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Μεσσηνίας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Μεσσηνίας, σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε και με συνδικαλιστές από σωματεία του Νομού (την Πέμπτη 28/12/2017), αποφασίσαμε να ζητήσουμε την έκτακτη συνεδρίαση της διοίκησης του εργατικού κέντρου με ΘΕΜΑ: Λήψη απόφασης απεργίας την ημέρα που θα ψηφιστεί στην βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης που περιλαμβάνει και διατάξεις παρέμβασης στον συνδικαλιστικό νόμο, που βάζει εμπόδια στην απεργία και παρεμβαίνει στον τρόπο λειτουργίας των σωματείων.

Τέλος καλούμε  τα συνδικάτα, τα σωματεία και τους συλλόγους του Νομού μας, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους να συνεδριάσουν και να πάρουν ανάλογες αποφάσεις.

 

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ