Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 21:17

ΠΑΜΕ Μεσσηνίας: ΔΑΚΕ με ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ περνούν στην ανοιχτή απεργοσπασία

ΠΑΜΕ Μεσσηνίας: ΔΑΚΕ με ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ περνούν στην ανοιχτή απεργοσπασία

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
Κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα μέτρα που φέρνει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, απευθύνει το ΠΑΜΕ της Μεσσηνίας, ενώ καταγγέλλει την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, τις παρατάξεις της ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, ότι ακολουθούν τη γραμμή των συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και περνούν στην ανοιχτή απεργοσπασία…

Το ΠΑΜΕ καλεί συνδικαλιστικούς φορείς να πάρουν αποφάσεις για απεργία την Παρασκευή, την οποία έχουν προκηρύξει σειρά Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων. Σημειώνει ότι σε αυτό το πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση την Παρασκευή στις 10 το πρωί στην πλατεία 23ης Μάρτη, από το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, ενώ τη Δευτέρα, που θα ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, θα γίνει συλλαλητήριο που θα ξεκινήσει στις 7 το βράδυ, επίσης από την πλατεία 23 Μάρτη.

Ειδικότερα, το ΠΑΜΕ ανακοίνωσε τα εξής: «Είναι ώρα οργάνωσης και πάλης!

Το ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό. Η κυβέρνηση, που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο – φωτιά, τις επόμενες μέρες να πάρει δυναμική απάντηση.

Υλοποιούν κατά γράμμα τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής» αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, δουλεύοντας για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Βγαίνουμε στους δρόμους του αγώνα. Παίρνουμε μέρος στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Συνδικάτων, Ομοσπονδιών, ως και τη μέρα που θα φέρουν προς ψήφιση τα νέα μέτρα.

Το ΠΑΜΕ καλεί επίσης συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν την απεργία των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και να αυξηθούν οι αποφάσεις συμμετοχής για την Παρασκευή, 12 Γενάρη, ημέρα που το πολυνομοσχέδιο θα βρίσκεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Κόντρα στα εμπόδια που βάζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Αυτοί διαμορφώνουν ένα μαύρο μπλοκ. Είναι χαρακτηριστική η στάση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Η πλειοψηφία της ΔΑΚΕ μαζί με τις δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ, δεν έκαναν το παραμικρό. Μάλιστα επέλεξαν να καλέσουν σε συνεδρίαση του ΔΣ την Πέμπτη 11/1, ενώ την επόμενη ημέρα ξέρουν ότι έχει προκηρυχτεί απεργία δεκάδων ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων και σωματείων. Έχουν πέσει ακόμα πιο χαμηλά. Από την υπονόμευση των εργατικών - λαϊκών κινητοποιήσεων, ακολουθώντας τις επιταγές των μονοπωλίων, πέρασαν πια στην ανοιχτή απεργοσπασία. Αφού απέρριψαν την πρόταση του ΠΑΜΕ για κήρυξη απεργίας απέναντι στην ψήφιση των νέων αντεργατικών μέτρων, καλούν προκλητικά σε... «αγωνιστική ετοιμότητα» για «κινητοποιήσεις» που δεν έχουν καν εξαγγείλει!

Όλοι στον αγώνα!!!

Η Παρασκευή 12/1 είναι μέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ των Ομοσπονδιών και των σωματείων. Το συνδικάτο Οικοδόμων Μεσσηνίας, το Σωματείo ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, μαζί με τους άνεργους, τους συνταξιούχους, την νεολαία δίνουμε αγωνιστικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα στις 10 το πρωί. Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία, στις στάσεις εργασίας και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν κηρύξει δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, κόντρα στα εμπόδια που βάζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Τη Δευτέρα 15/1 μέρα ψήφισης των μέτρων, το ΠΑΜΕ καλεί όλο το λαό της Μεσσηνίας, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε  συλλαλητήριο στις 7μμ στην πλατεία 23ης Μαρτίου».