Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018 11:11

Οι καθηγητές της Μεσσηνίας στις κινητοποιήσεις της Δευτέρας κατά του πολυνομοσχεδίου

Οι καθηγητές της Μεσσηνίας στις κινητοποιήσεις της Δευτέρας κατά του πολυνομοσχεδίου

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ 23ΗΣ ΜΑΡΤΗ
«Η επίθεση που δεχόμαστε είναι μεγάλη γι’ αυτό και η αντίσταση πρέπει να είναι μεγαλύτερη. Ας πάρουμε μέρος και στις δυο συγκεντρώσεις», προτρέπει τους εκπαιδευτικούς μέλη της η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις που έχουν διοργανωθεί στην Καλαμάτα για τη Δευτέρα το απόγευμα και το βράδυ, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο μεταξύ άλλων γενικεύει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και υψώνει εμπόδια στην κήρυξη απεργιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων έχουν προκηρυχθεί και στάσεις εργασίας από τις 8 έως τις 11 το πρωί από την ΟΛΜΕ και από τις 11 έως τις 2 μετά το μεσημέρι από την ΑΔΕΔΥ…

Ειδικότερα, η διοίκηση της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας σε ανακοίνωσή της για τις κινητοποιήσεις και το πολυνομοσχέδιο σημειώνει: «Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας  ομόφωνα αποφάσισε, σε εφαρμογή της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της 19/12/2017 του σωματείου μας «συμμετοχή σε κινητοποιήσεις για την αποτροπή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας» αλλά και στο πλαίσιο του αγωνιστικού-απεργιακού προγράμματος της ΟΛΜΕ να καλέσει τα μέλη της να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Δευτέρα 15/01/2018 ημέρα απεργίας του κλάδου {3ωρη στάση εργασίας (8:00’-11:00’) που κήρυξε η ΟΛΜΕ + 3ωρη στάση εργασίας (11:00’-14:00’) που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ}, που οργανώνονται για την αποτροπή της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε και συζητείτε στη Βουλή.

Συγκέντρωση πρώτη: στην Κεντρική πλατεία της Καλαμάτας ώρα 18:00’

Συγκέντρωση δεύτερη: στην πλατεία 23ης Μαρτίου ώρα 19:00’

Η επίθεση που δεχόμαστε είναι μεγάλη γι αυτό και η αντίσταση πρέπει να είναι μεγαλύτερη. Ας πάρουμε μέρος και στις δυο συγκεντρώσεις».

Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ
Σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση της νέας διοίκησης της Α’ ΕΛΜΕ, αυτή έγινε την περασμένη εβδομάδα και έχει ως εξής:

Πρόεδρος Βασίλειος Γεωργιόπουλος, γενικός γραμματέας Σωτήριος Ξανθάκης Σωτήριος, αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Κατσούλης, ταμίας και οργανωτικός γραμματέας Δημήτριος Σουρίλας Δημήτριος, μέλη Ιωάννης Ανδρουλιδάκης Ιωάννης, Θεοδόσιος Κουβάτσης και Φώτης Γαϊτάνης.

Όπως σημειώνει η διοίκηση της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, «η ανωτέρω συγκρότηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πολύωρης συνεδρίασης κατά την οποία δεν επήλθε συμφωνία γιατί:

α) ΔΑΚΕ και ΠΕΚ υποστήριξαν ένα διαπαραταξιακό αναλογικό προεδρείο σύμφωνα με την θέληση του κλάδου όπως αυτό εκφράστηκε στην εκλογική διαδικασία. Πρότειναν πρόταση πακέτο με Πρόεδρο από την πρώτη δύναμη Γενικό Γραμματέα από την δεύτερη κ.λ.π. ομόφωνα και συναινετικά, σε αντίθετη περίπτωση δεν δεσμεύονται και θα στηρίξουν ό,τι πιο κοντινό στις θέσεις τους.

β) Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) υποστήριξε ένα διαπαραταξιακό αναλογικό προεδρείο εφόσον συμφωνούνε όλες οι παρατάξεις, σε αντίθετη περίπτωση ψηφίζουν λευκό και δεν διεκδικούν ούτε αναλαμβάνουν καμιά θέση.

γ) Η Συνεργασία (ΑΡΕ- Αγ. Παρεμβάσεις - Ανέντακτοι) υποστήριξε πως δεν συμφωνούν με το αναλογικό προεδρείο και δεν στηρίζουν πρόεδρο από την παράταξη της ΔΑΚΕ με την οποία την χωρίζουν ιδεολογικά-πολιτικά μείζονος σημασίας θέματα. Κατέθεσαν ένα πλαίσιο ιδεολογικό, κάλεσαν τις άλλες παρατάξεις να μην στηρίξουν την ΔΑΚΕ και δήλωσαν πως θα διεκδικήσουν όλες τις θέσεις με υποψήφιο τον συνάδελφο Κουβάτση.

Επίσης ενημερώνουμε τα μέλη του σωματείου ότι:

  • Οι τακτικές συνεδριάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρώτη(1η) και τρίτη(3η) Τρίτη του μήνα στις 20:30΄στα γραφεία μας Φραντζή 10 και είναι ανοιχτές σε κάθε ενδιαφερόμενο. Έκτακτες συνεδριάσεις θα πραγματοποιούνται όταν κρίνεται απαραίτητο και θα ενημερώνεστε εγκαίρως.
  • Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς μας να ορίσουν αντιπρόσωπό τους, που θα είναι ο σύνδεσμος του σχολείου με το σωματείο και να αποστείλουν τα στοιχεία του στο email του σωματείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Ο σύνδεσμος είναι σημαντικό κομμάτι στο συνδικαλιστικό πάζλ και θα πρέπει να παραβρίσκεται στις συνεδριάσεις του ΔΣ για να μεταφέρει το παλμό και τις αποφάσεις στο σύλλογό του αλλά και τα οποία προβλήματα απασχολούν το σύλλογό του στο ΔΣ.
  • Επικοινωνία κάθε ενδιαφερομένου με το σωματείο μπορεί να γίνεται ή στο email του σωματείου ή στα στοιχεία επικοινωνίας των μελών του ΔΣ.

Τέλος ευχόμαστε το νέο έτος 2018 να είναι δημιουργικό, αγωνιστικό και διεκδικητικό υποσχόμενοι να συμβάλουμε τα μέγιστα για την επίτευξη των ευχών αυτών».