Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 21:23

Αγανάκτησαν και οι συνταξιούχοι με τους «δεν πληρώνω» του Εργατικού Κέντρου

Αγανάκτησαν και οι συνταξιούχοι με τους «δεν πληρώνω» του Εργατικού Κέντρου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
Και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας αντέδρασε στην αχαρακτήριστη κατάσταση που επικρατεί επί περίπου πέντε χρόνια στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου, όπου χρήστες αρνούνται να πληρώσουν για το ηλεκτρικό ρεύμα, επικαλούμενοι διάφορες δικαιολογίες. Η Ένωση Συνταξιούχων απευθύνεται με επιστολή της στη διοικήτρια του ΟΑΕΔ, που είναι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου και ζητάει να επιμεριστεί επιτέλους το ποσοστό της δαπάνης που αντιστοιχεί σε κάθε χρήστη για τη λειτουργία του κτιρίου. Επιπλέον, ζητάει να ενημερωθεί με ποιες διαδικασίες ο Δήμος Καλαμάτας έδωσε στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου την ονομασία «Θεόδωρος Αγγελόπουλος»…

Ειδικότερα, η Ένωση Συνταξιούχων (υπογράφουν ο πρόεδρος Παναγιώτης Θεοδώρου και ο γραμματέας Γιώργος Δημητρόπουλος) γράφει στη διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μ. Καραμεσίνη: «Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 1986 ανεγέρθη και πάλι με χρήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων διαχειριζόμενα από την τότε Εργατική Εστία και μετά τη διάλυση της από τον ΟΑΕΔ.

Η παραχώρηση του 2ου ορόφου στο Ελεγκτικό Συνέδριο και του αμφιθεάτρου του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας στο Δήμο Καλαμάτας έγιναν μετά από διαπραγμάτευση με τον ΟΑΕΔ. Επομένως πριν την παραχώρηση έπρεπε ο ΟΑΕΔ να έχει ξεκαθαρίσει τις λειτουργικές υποχρεώσεις του καθενός ξεχωριστά.

Απ’ ότι φαίνεται όμως αυτό δεν έγινε και σήμερα παρουσιάζονται τα εν λόγω προβλήματα με τη ΔΕΗ κ.τ.λ.

Στην περίπτωση αυτή το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας έχει αναλάβει τις υποχρεώσεις του.

Επίσης το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας έχει ενημερώσει τον ΟΑΕΔ για τα προβλήματα που παρουσιάζει το κτήριο του Ε.Κ.Κ. και την αναγκαιότητα  της συντήρησης του.

Διαπιστώνουμε ότι το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας εμφανίζεται σαν κέντρο διερχομένων αφού δεν υπάρχει αρμόδιος και υπεύθυνος για τη λειτουργία και φύλαξή του.

Τα περισσότερα προβλήματα παρουσιάστηκαν μετά την παραχώρηση του Αμφιθεάτρου του Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας στο Δήμο Καλαμάτας.

Ζητάμε να καταμεριστούν αναλογικά τα λειτουργικά έξοδα του κάθε φορέα όπως έχει ζητήσει και το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Τέλος θέλουμε να ενημερωθούμε με ποιες διαδικασίες δόθηκε στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας το όνομα «Θεόδωρος Αγγελόπουλος».