Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 00:05

Το Σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ της Μεσσηνίας στο συλλαλητήριο της Τρίπολης

Το Σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ της Μεσσηνίας στο συλλαλητήριο της Τρίπολης

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ»
Τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη την Τρίτη, 27 Φλεβάρη, ενάντια στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ανακοινώνει το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικών Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας. Στο διεκδικητικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο υπογραμμίζονται μεταξύ άλλων αιτήματα για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης, για φθηνό και υγιεινό νερό, για αντιπλημμυρικά έργα…

«Την Τρίτη 27 Φλεβάρη 2018 συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των Σωματείων έξω από την αίθουσα που θα πραγματοποιηθεί το «Αναπτυξιακό Συνέδριο» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», σημειώνεται στην ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ, η οποία συνεχίζεται ως εξής: «Αξιοποιούμε την πείρα που έρχεται από τους αγώνες που δώσαμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των ταξικών συνδικάτων και ομοσπονδιών για:

.  Να  υπερασπιστούμε το μοναδικό μας όπλο, το δικαίωμα μας στη  απεργία

.  Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 και επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

.  Να μην πέσει κανένα σπίτι λαϊκών οικογενειών σε χέρια τραπεζίτη

.  Να σταματήσει η φοροληστεία και να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ

.  Αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ, προσαυξημένο 5.000 για κάθε παιδί

.  Σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας

.  Νέους οργανισμούς υπηρεσιών των ΔΕΥΑ, που θα διασφαλίζουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τις εργολαβίες

.  Φθηνό και υγιεινό νερό προς όλους

.  Φθηνές υπηρεσίες ύδρευσης αποχέτευσης με γερή χρηματοδότηση από το κράτος με ταυτόχρονη  κατάργηση των ανταποδοτικών τελών

.   Φθηνό κοινωνικό τιμολόγιο με συμβολική τιμή για οικονομικά αδύναμους

.   Άμεση δωρεάν χρηματοδότηση για αντιπλημμυρικά έργα και αντισεισμική προστασία 

Μέρα με την μέρα όλο και περισσότερο συνειδητοποιούμε ότι μόνο η μαζική συμμετοχή και η οργανωμένη πάλη μπορεί να βάλει εμπόδια στην επίθεση που δέχονται η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Δεν περιμένουμε τίποτα από τα αστικά κόμματα και από τα επιτελεία τους. Δεν περιμένουμε τίποτα από συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Δεν τρέφουμε αυταπάτες.

Χτίζουμε τη δική μας κοινωνική εργατική κοινωνική συμμαχία και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις αντεπίθεσης απέναντι σε παλιά και νέα μέτρα και βάζουμε στο προσκήνιο τις δικές μας εργατικές λαϊκές ανάγκες. Δεν πιστεύουμε στα παραμύθια περί «τέλους των μνημονίων». Ο μεταμνημονιακός παράδεισος που  υπόσχονται είναι παράδεισος για τα κέρδη του κεφαλαίου που απαιτεί μονιμοποίηση των αντεργατικών νόμων αλλά και πάρα πέρα κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης, που φθάνει μέχρι και την απαγόρευση των απεργιακών κινητοποιήσεων, ώστε να τους αφήσει ελεύθερους να πάρουν ακόμα και τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών.

Ό,τι και να κάνουν, ό,τι και να ψήφισαν, ό,τι και να ψηφίσουν, είμαστε αποφασισμένοι να μην υπακούσουμε. Θα αντισταθούμε και θα καταργήσουμε τους νόμους τους στην πράξη».