Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 13:36

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ τώρα! Να πληρώνουν οι πλούσιοι!

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ τώρα! Να πληρώνουν οι πλούσιοι!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ 
Φόρος ληστρικός, παράνομος, αποβλέπει στη σταδιακή εκποίηση της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων πολιτών και κυρίως των πλέον αδυνάτων. Έτσι χαρακτήρισαν τον ΕΝΦΙΑ μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας, που το μεσημέρι πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Εφορία της Καλαμάτας, ζητώντας την κατάργηση του συγκεκριμένου φόρου. Επιπλέον το μέλος της Επιτροπής, Βασίλης Τσουλάκος, μίλησε για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και το μεσοπρόθεσμο που συζητείται στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα τέταρτο Μνημόνιο που έρχεται να καταδικάσει σε ακόμη μεγαλύτερη φτωχοποίηση των ελληνικό λαό…

“Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ τώρα! Επειδή ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος άδικος και αντισυνταγματικός, που στοχοποιεί τους μισθωτούς, τους άνεργους, τα μικρομεσαία στρώματα, τον πληθυσμό της υπαίθρου και αφήνει στο απυρόβλητο τον πλούτο. Είναι ένα χαράτσι που επεκτείνεται στη φορολόγηση της ιδιοκτησίας από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο και ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά της και οδηγεί σε απόλυτη οικονομική ασφυξία και πραγματική αδυναμία πληρωμής”, τόνισαν τα μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα, που συνέχισαν υπογραμμίζοντας: “Ο ΕΝΦΙΑ είναι φόρος κεφαλικός ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη ούτε τη φοροδοτική ικανότητα ούτε το εισόδημα που παράγει το ίδιο το ακίνητο. Ειδικα όσον αφορά την πρώτη κατοικία που σε πολλές περιπτώσεις εκλαμβάνεται ως πολυτέλεια. Είναι ένας φόρος για την αποπληρωμή του μη βιώσιμου, παράνομου, άδικου και επαχθούς δημοσίου χρέους. Είναι ένας φόρος αναδιανεμητικός υπέρ των πλουσίων, καθώς μάλιστα τα έσοδα από τη φορολόγηση δεν αξιοποιούνται σε κανενός είδους ανάπτυξη των δημόσιων αγαθών, τα οποία βρίσκονται στο κόκκινο με όρους βιωσιμότητας και επάρκειας σε σχέση με τις ανάγκες της κοινωνίας”.

Επίσης τα μέλη της Επιτροπής σημείωσαν ότι ο ΕΝΦΙΑ, σε συνδυασμό με τη μείωση των εισοδημάτων, αναγκάζουν ολοένα και περισσότερους πολίτες να αποποιούνται τις κληρονομιές. Είναι χαρακτηριστικό, τόνισαν, ότι στις 130.000 εκτινάχθηκαν οι αποποιήσεις κληρονομιών το 2017. Υπογράμμισαν ότι “από την ακίνητη περιουσία μόνο η πάρα πολύ μεγάλη πρέπει να φορολογηθεί και όχι η μικρή και μεσαία ακίνητη περιουσία, ιδιαίτερα μάλιστα όταν δεν επιφέρει έσοδα και εισόδημα. Για όλα αυτά πρέπει να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, να σταματήσει η φτωχοποίηση της κοινωνίας, να τελειώνουμε με τις πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ”.

Στ.Μ.