Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 12:53

Σύσκεψη απόψε για την οργάνωση της απεργίας στις 8 Νοέμβρη

Σύσκεψη απόψε για την οργάνωση της απεργίας στις 8 Νοέμβρη

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ 
Σε σύσκεψη καλεί συνδικαλιστές και εργαζόμενους, για απόψε, Δευτέρα 8 Οκτώβρη, στις εφτά το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας, με θέμα την οργάνωση της απεργίας που έχουν προκηρύξει Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, με την υποστήριξη του ΠΑΜΕ, για τις 8 Νοέμβρη. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας…

Όπως σημειώνει το Συνδικάτο στο κάλεσμα συμμετοχής στη σύσκεψη, το διεκδικητικό πλαίσιο είναι “να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι, γυναίκες, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ανεβάζει το  έργο με τον τίτλο "επιστροφή στην κανονικότητα" ή "τέλος των μνημονίων".

Φτάνει πια με τα ψέματα και τις απάτες τους!

Μέσα από επικοινωνιακό κουρνιαχτό η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει τη νύχτα μέρα! Διαλαλεί πως θα αυξήσει τον κατώτερο μισθό αλλά η πραγματικότητα είναι πως η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), καταψήφισαν για μια ακόμα φορά την πρόταση των 530 συνδικαλιστικών οργανώσεων, για την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751€!

Στην ουσία εφαρμόζουν το Νόμο Βρούτση του 2ου μνημονιου που πλέον μετονομάζεται σε Νόμο Αχτσιόγλου - Βρούτση. Είναι ο νόμος που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση αποκαλούσε νόμο-δολοφόνο και πως θα τον καταργούσε άμεσα. Είναι ο νόμος που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και η κυβέρνηση με τον εκάστοτε υπουργό θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό, με κριτήρια την "παραγωγικότητα", την "ανταγωνιστικότητα", την "απασχόληση" και την "ανεργία", δηλαδή όλο το αντιδραστικό πλαίσιο που τσάκισε και τσακίζει τους μισθούς. (...)

Απαιτούμε και δυναμώνουμε το διεκδικητικό αγώνα για:

  •     Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
  •     Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
  •     Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.
  •     Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  •     Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  •     Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  •     Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
  •  Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.
  •     Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι”.