Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2018 19:53

Έσπασε τον αντιαπεργιακό νόμο το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

Έσπασε τον αντιαπεργιακό νόμο το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 
Δεν κατάφερε να επιτύχει το σκοπό του ο αντιαπεργιακός νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας αποφάσισε, με συμμετοχή πολύ πιο μεγάλη  από το ποσοστό που ορίζει ο αντιπαεργιακός νόμος Αχτσιόγλου, απεργία στις ΔΕΥΑ του Νομού στις 28 Νοέμβρη. Το Σωματείο υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι και μέλη του Σωματείου απέδειξαν ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ο υπονομευτικός ισχυρισμός, ακόμη και συνδικαλιστών, ότι η απεργία αποτελεί πια ξεπερασμένη μορφή πάλης. Σημειώνεται ότι το Σωματείο έχει 127 μέλη, στη Γενική Συνέλευση τα ταμειακώς εντάξει μέλη ήταν 83, ψήφισαν οι 80 και υπέρ της απεργίας ψήφισαν οι 79!...

Το θέμα της Γενικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, ήταν η λήψη απόφασης για απεργία και ο συντονισμός της δράσης του σωματείου με τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Συνδικάτα που έχουν πάρει ανάλογες αποφάσεις. Όπως σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ της Μεσσηνίας, “σε δύναμη 127 μελών που ήταν ταμειακά εντάξει, παρευρέθηκαν στην Γενική Συνέλευση 83 εργαζόμενοι, εξασφαλίζοντας απαρτία με ποσοστό 65,35%. Με μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 80 εργαζόμενοι. Υπέρ της απεργίας ψήφισαν 79, κατά της απεργίας ένα.

Το αποτέλεσμα είναι απάντηση στην απογοήτευση, είναι παράδειγμα στην προσπάθεια ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι απάντηση σε όλους αυτούς που λένε ότι οι απεργία αποτελεί ξεπερασμένη μορφή πάλης.

Φυσικά τίποτα δεν είναι τυχαίο και δεν γίνεται ξαφνικά. Η μαζική συμμετοχή στην συνέλευση είναι η συνέχεια της δράσης ενός ζωντανού σωματείου, που όποιος το παρακολουθεί διαπιστώνει καθημερινή δράση για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την τάξη μας τόσο στα εργασιακά μας ζητήματα όσο και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των ΔΕΥΑ, με σύνθημα το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα το σωματείο μας στην κατεύθυνση των αγώνων για σταθερές και μόνιμες σχέσεις εργασίας, με προσωρινές διαταγές μέσω δικαστικών αποφάσεων, έχει αποτρέψει προσωρινά απολύσεις. Ταυτόχρονα έχει σηκώσει ψηλά την σημαία του αγώνα για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Για το σκοπό αυτό πήρε πρωτοβουλία και εξασφάλισε πανελλαδικό συντονισμό και κινητοποίηση, σε συνεργασία με όλα τα σωματεία και συνδικάτα της δύναμης του ΠΑΜΕ και όχι μόνο, που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση

Ορίστηκε η Πέμπτη 8 Νοέμβρη μέρα αγώνα για σταθερή και μόνιμη εργασία και κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, ώρα 5 το απόγευμα και απαίτηση για συνάντηση με τον Υπουργό εσωτερικών κ Χαρίτση. Για τον σκοπό αυτό μισθώνουμε  πούλμαν, που θα αναχωρήσει στη 1 το μεσημέρι έξω από τα Γραφεία της ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Για την κάλυψη των συναδέλφων που θα θελήσουν να έλθουν στην κινητοποίηση έχουμε προκηρύξει 2ωρη στάση εργασίας από 12,30-14,30.

Το αίτημα φυσικά για σταθερές και μόνιμες σχέσεις εργασίας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στις ΔΕΥΑ, αλλά όλους όσους εργάζονται στους ΟΤΑ, Α και Βαθμού, αλλά και στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο. Για τον σκοπό αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δηλώσουν συμμετοχή στην κινητοποίηση. Υπεύθυνος από το ΔΣ του Σωματείου μας Τζάνες Χρήστος, τηλέφωνο επικοινωνίας 2721063115, 6974372246.

 

«Μπροστά οι δικές μας ανάγκες-Όχι τα κέρδη των λίγων».

Διεκδικούμε αγωνιστικά, μαχητικά με απεργία στις 28 Νοέμβρη!

  •         Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€ για όλους.
  •         Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους
  •         Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
  •         Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  •         Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.
  •         Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

. Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.

. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη.

.  Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

1        Καμία ιδιωτικοποίηση στον κλάδο του νερού.

2        Το νερό δεν είναι εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό.

3        Νερό φτηνό για όλο το λαό και μείωση της τιμής του.

4  Δωρεάν νερό για τους άνεργους και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες

5  Καμία διακοπή νερού στα φτωχά λαϊκά στρώματα.

6 Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

7 Σύνταξη κανονισμών υγιεινής και ασφάλειας εργασίας

8  Τροποποίηση των ΟΕΥ και  προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

9  Επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων

10  Υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας”.