Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 20:58

Τιμάμε το Πολυτεχνείο πηγαίνοντας κόντρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Τιμάμε το Πολυτεχνείο πηγαίνοντας κόντρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Η εξέγερση στο Πολυτεχνείο αποδεικνύει ότι κανένας αντίπαλος, όσο ισχυρός και αν φαίνεται, δεν είναι ανίκητος, τόνισαν όσοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη την οποία διοργάνωσαν η Επιτροπή Αγώνα ΣΤΕΓ και ΣΔΟ του ΤΕΙ Πελοποννήσου και Σωματεία, με τη συμμετοχή και του ΠΑΜΕ. Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία 23 Μάρτη και ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης…

Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο σπουδαστής Κωνσταντίνος Οικονομόπουλος, που τόνισε ότι “ο οργανωμένος αγώνας του λαού και της νεολαίας κόντρα σε κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς είναι η δύναμη που έχουμε για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. τίποτα δεν γίνεται όσο μένουμε θεατές. Το σύνθημα που ήταν γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου “Έξω το ΝΑΤΟ - Έξω οι ΗΠΑ” είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, σήμερα που η κυβέρνηση βαφτίζει τον Τραμπ “διαβολικά καλό” και έχει πάρει τον τίτλο του “προτιμόμενου εταίρου” των ΗΠΑ στα δολοφονικά τους σχέδια. Οι σημερινοί αγώνες για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα είναι ταυτόχρονα και αγώνες για να ζήσουμε στη χώρα μας με βάση τις δυνατότητες της σύγχρονης εποχής, για να ζήσουμε ειρηνικά όλοι οι λαοί”.

Ο σπουδαστής υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ενώ οι συγκεντρωμένοι φώναζαν “ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες και πολέμοι” ότι “τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για την εργατική τάξη της χώρας μας, τη νεολαία, σε μια περίοδο που ο καπιταλισμός συνεχίζει να συνθλίβει κατακτήσεις και δικαιώματα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως “σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ” βρίσκεται χωμένη ως το λαιμό στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Έχει κάθε λόγο να θέλει να σβήσει από τη μνήμη του λαού μας, τα βαμμένα με αίμα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα στην πύλη του Πολυτεχνείου. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας, όπως αναφέρει η κυβέρνηση! Όπου πηγαίνει σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών που δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα”.

Επίσης ο ομιλητής σημείωσε ότι “τιμάμε το Πολυτεχνείο και όλη την αντιδικτατορική πάλη με τους αγώνες του σήμερα. Γιατί η αιτία παραμένει. Μπορεί η χούντα να έπεσε αλλά η εξουσία έμεινε στα χέρια των εκμεταλλευτών. Όπου μόνο μέσα από τη συλλογική πάλη θα αλλάξουμε το σάπιο σύστημα, γιατί ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία και πρέπει να τη γράψουμε μαζί”.

Στ.Μ.