Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 21:44

Γιατί το Εργατικό Κέντρο δεν συμμετείχε στους ελέγχους για το Black Friday

Γιατί το Εργατικό Κέντρο δεν συμμετείχε στους ελέγχους για το Black Friday

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΩΝΗ 
Ο λόγος που το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας δεν όρισε εκπρόσωπό του ως συνοδό στους ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας στα καταστήματα κατά τη Black Friday είναι επειδή ειδοποιήθηκε πολύ αργά και δεν προλάβαινε να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να κάνει τον ορισμό. Αυτό τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Σωτήρης Τσώνης, απαντώντας στην καταγγελία του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα ότι ο ίδιος και ο γραμματέας αρνήθηκαν να συμμετέχουν στους ελέγχους και να προστατεύσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων…

Ο Σωτήρης Τσώνης σε δηλώσεις του μίλησε για φαρισαϊσμό και υποκρισία από την πλευρά του Συνδικάτου, το οποίο, συνέχισε,  αντιδρά όπως αντιδρά μόνο για τις εντυπώσεις.

Σημείωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Γιώργος Κανέλης, απουσίαζαν από την Καλαμάτα γι’ αυτό και δεν γινόταν να συνεδριάσει άμεσα και απροετοίμαστα το Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να ορίσει το συνοδό στους ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας.

Πρόσθεσε ότι στο Εργατικό Κέντρο δεν έγινε καμία καταγγελία από εργαζόμενο ότι η επιχείρηση στην οποία δουλεύει καταστρατήγησε τα δικαιώματά του, καθώς και ότι η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ενημερώθηκε για τη σχετική καταγγελία του Συνδικάτου από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Επιπλέον ο Σωτήρης Τσώνης υπογράμμισε ότι το Εργατικό Κέντρο δεν έχει θεσμική δυνατότητα να διενεργεί ελέγχους και αυτό το κάνει μόνο η Επιθεώρηση ΕΡγασίας, με την οποία ανέφερε ότι η συνεργασία είναι διαρκής.

Τέλος ο Σωτήρης Τσώνης τόνισε ότι το Συνδικαλιστικό Κίνημα είναι αντίθετο σε θεσμούς όπως το Black Friday γιατί, όπως εξήγησε, αυτοί πλήττουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ευνοούν τα πολυκαταστήματα αλλά και επειδή υπάρχουν περιπτώσεις όπου πλήττονται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Στ.Μ.