Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018 22:32

Δεν κατάφερε να συνεδριάσει το Δ.Σ. μπροστά στο αίτημα για “ΜΟΝΙΜΗ-ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ”

Δεν κατάφερε να συνεδριάσει το Δ.Σ. μπροστά στο αίτημα για “ΜΟΝΙΜΗ-ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ”

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΥΑΚ 
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ, με το Σωματείο τους, απέτρεψαν, το απόγευμα της Παρασκευής, τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης, αφού στα θέματα δεν είχε ενταχθεί το θέμα για το νέο οργανόγραμμα, με όλες τις ειδικότητες του προσωπικού που εργάζεται σήμερα και το οποίο καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην είσοδο των γραφείων της ΔΕΥΑΚ ζητώντας “ΜΟΝΙΜΗ-ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ”, ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν μπόρεσαν να μπουν στο κτίριο και η συνεδρίαση αναβλήθηκε…

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας “με μαζική συμμετοχή οι εργαζόμενοι στις  ΔΕΥΑ Μεσσηνίας συμμετείχαν στην κινητοποίηση του Σωματείου και δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑ Καλαμάτας χωρίς την ψήφιση της πρότασης για νέο Ο.Ε.Υ (Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας), που να περιλαμβάνει όλες τις ειδικότητες (μονίμου, αορίστου, ορισμένου χρόνου και ΑΜΕΑ), προσωπικού που εργάζεται σήμερα και καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους δεν μπορούν να ζουν στην ανασφάλεια.
Δεν αποδέχονται να είναι όμηροι του προεκλογικού τους αγώνα.
Δύναμη μας το Σωματείο.
Ό,τι έχουμε κατακτήσει το έχουμε κατακτήσει με αγώνα, σε ταξική κατεύθυνση και όχι με συνδιαλλαγές.
Αγωνιζόμαστε για σταθερές και μόνιμες σχέσεις εργασίας και όχι εργασιακές σχέσεις λάστιχο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Και στον χώρο της τοπικής  διοίκησης συγκρούονται δύο ταξικά αντίθετες πολιτικές.
Από την μια μεριά οι εργολαβικές σχέσεις εργασίας (που προωθεί και η δημοτική αρχή της πόλης και που ταυτίζεται με την πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ). Η πολιτική αυτή φορτώνει με ανασφάλεια και μισθούς πείνας τους εργαζόμενους, με έλλειψη μέτρων προστασίας και σε πολλές περιπτώσεις ανασφάλιστους χωρίς καμία προστασία. Αυτές οι πολιτικές δεν επιτρέπουν σταθερές και μόνιμες σχέσεις και σε πολλές περιπτώσεις ολόκληρες υπηρεσίες ιδιωτικοποιούνται. Που και που στη λογική των επιδομάτων, στο μοίρασμα της φτώχειας, αλλά και στην μείωση του μισθολογικού κόστους, προσλαμβάνουν κόσμο είτε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου είτε με συμβάσεις κοινωφελούς είτε με διάφορα προγράμματα κατάρτισης μέσω ΟΑΕΔ, προσφέροντας χαρτζιλίκια αντί για μισθούς.
Από την άλλη μεριά οι μόνιμες και σταθερές σχέσεις που παλεύουν τα ταξικά σωματεία.
Σε αυτήν την κατεύθυνση δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε καμία παραχώρηση. Είμαστε αποφασισμένοι. Συμβούλιο θα πραγματοποιήσουν μόνο όταν φέρουν για εισήγηση Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας όπου θα καταγράφονται όλες οι ειδικότητες των συναδέλφων που εργάζονται σήμερα στη ΔΕΥΑΚ, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. Η σημερινή κατάσταση δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί. Οι συνάδελφοι μας δεν μπορεί  να σέρνονται στα δικαστήρια και να χαλάνε το μισό μισθό τους σε αυτά. Δεν μπορεί να ζουν καθημερινά με το άγχος για το τι θα τους ξημερώσει την άλλη ημέρα”.