Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2019 11:58

Σύγκρουση στην Κυπαρισσία για τις εργασιακές σχέσεις και τη στελέχωση στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ-ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 
Τη ματαίωση της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Τριφυλίας προκάλεσε το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, μετά την ενέργεια του προέδρου, Παναγιώτη Γυφτάκη, όπως καταγγέλλει το Σωματείο, να αποσύρει από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης την εισήγηση του Σωματείου για την κατάρτιση του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας και την εισήγηση της Υπηρεσίας για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων ατόμων με ειδικές ανάγκες που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Το Σωματείο εδώ και καιρό δίνει αγώνα προκειμένου οι συμβασιούχοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να μονιμοποιηθούν αλλά και τα αντικείμενα των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης στο Νομό να εκτελούνται από τις ίδιες τις Επιχειρήσεις με το προσωπικό τους αντί να βγαίνουν σε εργολαβίες...

Δεν κατάφερε να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Τριφυλίας μπροστά στο αίτημα για “Μόνιμη-Σταθερή Δουλειά”, υπογραμμίζει στην καταγγελία του το Σωματείο, το οποίο λίγες ημέρες πριν είχε ματαιώσει, για τον ίδιο λόγο, συνεδρίαση του και του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

Η καταγγελία του Σωματείου έχει ως εξής: “Το Προεδρείο του Σωματείου, μαζί με εκπρόσωπο της τριμελούς επιτροπής αγώνα από την Κυπαρισσία, δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης, σήμερα το πρωί. Αυθαίρετα ο Πρόεδρος του ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης αφαίρεσε από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης την πρόταση του Σωματείου για σύνταξη νέου Ο.Ε.Υ (Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας), με όλες τις ειδικότητες του προσωπικού που εργάζεται σήμερα και το οποίο καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Επίσης αφαίρεσε και την εισήγηση της Υπηρεσίας για μονιμοποίηση συμβασιούχων Α.Μ.Ε.Α, όπως ο Νόμος ορίζει και δίνει το δικαίωμα μονιμοποίησης τους, αν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι εργαζόμενοι με παρέμβαση τους εμπόδισαν την πραγματοποίηση της συνεδρίασης και έδωσαν ραντεβού για την Παρασκευή που θα πραγματοποιηθεί εκ νέου το ΔΣ, με συμμετοχή και κινητοποίηση όλων των εργαζομένων.

Και από την Κυπαρισσία επιβεβαιώνεται η εκτίμηση μας ότι:

Και στον χώρο της τοπικής  διοίκησης συγκρούονται δύο ταξικά αντίθετες πολιτικές.

Από την μια μεριά οι εργολαβικές σχέσεις εργασίας (που προωθεί και η δημοτική αρχή της πόλης και που ταυτίζεται με την πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ).

Από την άλλη μεριά οι μόνιμες και σταθερές σχέσεις που παλεύουν τα ταξικά σωματεία”.