Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 18:18

Συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα με “νόθους αντιπροσώπους” - εκστρατεία ενημέρωσης από το ΠΑΜΕ

Γιάννης Τασιούλας Γιάννης Τασιούλας

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ 
Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκστρατεία που έχει ξεκινήσει το ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία γενικότερα, ενόψει του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα από τις 14 έως τις 17 Μάρτη 2019. Μέχρι την έναρξη του συνεδρίου ηγετικά στελέχη του ΠΑΜΕ από Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα επισκέπτονται καθημερινά εργασιακούς χώρους στην Καλαμάτα και το Νομό και ενημερώνουν τους εργαζόμενους. Σήμερα επισκέφθηκε χώρους δουλειάς το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, Γιάννης Τασιούλας, ο οποίος σε δηλώσεις του στην Kalamata Journal τόνισε ότι τον άλλο μήνα θα διεξαχθεί στην πόλη ένα συνέδριο με “νόθους αντιπροσώπους” που σκοπό έχει όχι την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων αλλά την εδραίωση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού…

Την τελευταία του επίσκεψη σε χώρους δουλειάς έκανε σήμερα ο Γιάννης Τασιούλας στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ, όπου παρουσίασε τις θέσεις του ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους και τους παρουσίασε στοιχεία σχετικά ΜΕ τις “νόθες διαδικασίες” που έχουν ακολουθηθεί ώστε να διαμορφωθεί το Σώμα του συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

“Είμαστε στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία και θα είμαστε καθημερινά για να ενημερώσουμε όλη την εργατική τάξη ότι οι δυνάμεις της ΔΑΚΕ, της ΠΑΣΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν στήσει έναν ολόκληρο μηχανισμό νοθείας για να παράξουν νόθους αντιπροσώπους έτσι ώστε να ελέγξουν τους συσχετισμούς και να εδραιώσουν τη δυνατότητά τους να βρίσκονται απέναντι στην εργατική τάξη, να αποτελούν στήριγμα του κεφαλαίου και στήριγμα της κυβέρνησης”, μας είπε ο Γιάννης Τασιούλας, τον οποίο συνόδευσε στις επισκέψεις του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Μεσσηνίας Παναγιώτης Καράμπελας.


Παναγιώτης Καράμπελας, Ηλίας Φωτόπουλος, Γιάννης Τασιούλας

Ο κ. Τασιούλας πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις της ΔΑΚΕ, της ΠΑΣΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποδείξει τα προηγούμενα χρόνια το σκοπό τους, “έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους στην εργοδοσία και στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι οι απεργίες ξόφλησαν, τα φάγαν τα ψωμιά τους ή όταν αρνήθηκαν να αποφασίσουν απεργία όταν χτυπιώταν το δικαίωμα της απεργίας, όταν δεν δέχτηκαν να γίνει απεργία για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας”.

Το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων σημείωσε επίσης ότι “οι εργοδότες έχουν μπει μέσα στα συνδικάτα. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ Καραγεωργόπουλος είναι πρόεδρος ανώνυμης εταιρίας που έχει σκοπό την εκμετάλλευση του καζίνο στο Ρίο. Στο Εργατικό Κέντρο του Κιλκίς ο αντιπρόεδρος είναι πρόεδρος της Κιλκίς Α.Ε. Αναπτυξιακή. Ο διευθυντής μάρκετινγκ των ναυτιλιακών γραφείων Άττικα Γκρουπ ψηφίζει στο Σύνδεσμο Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό”.

Επιπλέον ο Γιάννης Τασιούλας ανέφερε ότι υπάρχουν αναμφισβήτητα περιστατικά νοθείας και συγκεκριμένα σημείωσε ότι “στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας διαπιστώθηκαν διάφορες οικονομικές ατασθαλίες και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ το διέλυσε και μετά το επανίδρυσε με άλλο ΑΦΜ, όπως κάνουν οι ποδοσφαιρές ΠΑΕ. Υπάρχουν νεκρά σωματεία, σωματεία που δεν τα ξέρουμε όμως βγάζουν αντιπροσώπους. Στη Φαρκαδόνα φαίνεται να ψήφισαν 800 ξυλουργοί σε ένα ξυλουργείο στο Μεγαλοχώρι μέσα σε λίγες ώρες. Στην Έδεσσα φαίνεται ότι ψήφισαν χιλιάδες εργαζόμενοι στην κονσερβοποιία μέσα σε λίγες ώρες με συχνότητα ψήφου ανά λίγα δευτερόλεπτα!”.

Αυτά τα φαινόμενα, συνέχισε το στέλεχος του ΠΑΜΕ, για να πάψουν να συμβαίνουν πρέπει να ενεργοποιηθούν οι εργαζόμενοι, “είναι προϋπόθεση για την αναζωογόνηση του Εργατικού Κινήματος η συμμετοχή των εργαζομένων. Μέχρι όμως να γίνει αυτό εμείς όποτε βλέπουμε λαμογιές, νοθείες και μαϊμουδιές θα τις αποκαλύπτουμε, ώστε να ξέρουν οι εργαζόμενοι με ποιον έχουν να κάνουνε”.

Τέλος ο Γιάννης Τασιούλας σημείωσε ότι μπροστά σε αυτή την κατάσταση η θέση των εργαζομένων είναι δίπλα στα ταξικά σωματεία και στο ΠΑΜΕ, είναι στη διαδήλωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ έξω από το χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΓΣΕΕ “ώστε να καταλάβουν αυτοί που θα βρίσκονται μέσα ότι δεν έχουν να κάνουν με αμνούς, ότι οι εργαζόμενοι δεν δέχονται τα κόλπα και τα τερτίπια τους”.

Στ.Μ.